K-FOG RECENSERAR

Filmrecensioner, Filmnyheter, Trailers och mycket mer.

Allt från 1 till 10.

K-Fog Recenserar: Ghost Rider: Spririt of Vengeance.

Publicerad 2012-11-30 13:00:21 i Filmnytt,

 

Om filmen:

Filmen är regisserad av Neveldine och Taylor, två stycken som alltid hjälps åt att göra film, dom har gjort film som Crank och Pathology.. Som är bra filmer.. Vi har Nicolas Cage som varit med i typ hur många filmer som helst, några av dom väldigt bra. Vi har även Johnny Whitworth, Ciarán Hinds, Violante Placido och Idris Elba, alla som är bra skådespelare, speciellt Idris... Så jag fattar inte ens varför dom var med i den här filmen. Den fick  2 stjärnor på IMDB och 3.8 på Rotten Tomatoes, vilket jag tycker är för höga poäng..

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Den är bara dum.. Det är tydligen en uppföljare för Ghost Rider filmen som kom ut 2007, men det märks inte. Det handlar om Johnny Blaze som börjar brinna och åker runt på sin motorcykel och dödar folk som är onda.. Han är tydligen ostoppbar och one shotar folk med sin kedjepiska, han pissar eld och har en massa andra krafter. I den här filmen ska han än en gång slåss mot djävulen och hans kompisar, så hur går det tror ni? Inte för det är värt att ta reda på..

Mina tankar:
Helt klart att den är en av de dåligaste filmerna jag har sett.. Den är inte värd att se, dock är den 95 minuter lång med eftertexter så den är inte så lång, men det är cirka 90 minuter jag slösade bort på en värdelös film som inte borde ha gjorts. Det enda som var bra med filmen var effekterna som var betydligt bättre än dom i första filmen och att det var med en svensk kille i några minuter! Se inte det här som en recension, se det som en varning.

 

Slutsatts och poäng:
Jag vet inte själv vad jag har för poängsystem, om jag får gå ner på 0 poäng eller inte, men hade gärna gjort det.. Den är verkligen kass, så den får det lägsta möjligt och inte mer än så. Skrev inte ens seriöst om den, för jag känner inte att jag vill slösa mer tid på den här filmen än de 90 minuter jag har skänkt av mitt liv till den där.. Ja, vad som liknar mer ett intro än en film.

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 1 Fåglel av 10.....

/ K-Fog
 
 
 

 

På Bilden: Johnny Blaze/ Ghost Rider - Nicolas Cage från filmen Ghost Rider: Spirit of vangeance.

Filmnyheter: Fun fact om Dolph Lundgren.

Publicerad 2012-11-29 22:28:00 i Blogg, Filmnytt,

Känner för att köra en till liten Fun Fact! Lite som ni kanske inte vet om den svenska skådespelaren Dolph Lundgren. Mannen som slogs mot Rocky Balboa heter till att börja med inte Dolph i förnamn, utan Hans!
 
På bild: Dolph Lundgren.
 
Han har slagits mot Rocky som Ivan Drago, han har varit He-Man och en Universal Soldier. Han är känd som en Hollywood actionfilms legend och är med i The Expendables 1 och 2 där alla actionhjältarna från förr samlas i en enda storfilm. I The Expendables är det ju vanligt att dom drar lite skämt om vilka filmer folk varit med i förut och lite liknande grejer för att jävlas med varandra, det finns ju även en del om Dolph..
 
Dolph kan kampsport, han är över 1,95 cm lång, han är över 50 år gammal och vältränad som få, en riktig cooling. Så nu till fun facten som jag skulle berätta, det att han är stor och stark och kanske skulle kunnas ses som en riktig segis, en hjärnlös muskelknutte är kanske fallet, men han är i faktum ett riktigt geni!
 
Dolph lundgren har ett IQ runt 160, vilket är mycket. Han kan tala runt 7 olika språk, som svenska, engelska, tyska, spanska, franska, italienska osv. Han har examen som civilingengör i Kemteknik och fortsatte sina studier för att ta mästarexamen i Amerika. Så denna dumma baddare, är egentligen en 50 årig kampsportsmästare som är både geni och mästare på kemteknik.. Tur att han är svensk!
 
Så nu kanske ni förstår skämtet i The Expendables 2 när han säger att han kan göra bomber, dock misslyckas och blir utskrattad. Då han kan göra bomber och är en mästare på kemteknik är detta ett skämt många inte förstår första gången ;)
 
 
Hoppas ni lärt er något skojsigt
/ K-Fog

K-Fog Recenserar: Hamilton: I Nationens Intresse,

Publicerad 2012-11-29 13:55:00 i 5 - 10, Action, Drama, Filmnytt, Recensioner,

Svenska versionen av James Bond, här är Hamilton.

Om filmen:
Filmen är regisserad av Kathrine Windfeld, Gjort lite Wallander och 3 andra kriminalare men inte så mycket mer, ger oss en av Sveriges största filmer hittills! Filmen bygger på Jan Guillous romaner om Carl Hamilton. Mikael Persbrandt spelar Hamilton, Mikeal har innan Hamilton varit med i Beckfilmerna och andra svenska filmer, nu är Mikeal en av de nyaste svenskarna i Hollywood och kommer vara med i Sagan om ringen prequeln om Bilbo. Är det någon som ens läser det här? Bara undrar liksom.. Kommentera i så fall något random, skulle vara skoj att se ;) Annars har filmen fått  3 stjärnor på IMDB och har inget på Rotten Tomatoes, då Rotten är en engelsk sida, Hamilton en svensk film..

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Carl Hamilton är boss!
Han står över lagen och röjer barnan med ondingarna. Han är som James Bond fast bättre och svensk. Han har nu bestämt sig för att sluta upp att vara spion och börja leva ett vanligt liv med en kvinna han fallit för. Han råkar sedan ut för en olycka när han reflexmässigt använder sina spionkunskaper och hamnar i trubbel med svenska lagen. Han dras in i spionlivet igen på ett sista uppdrag för att försvara Sverige, blandat med att han har svensk polis efter sig och plågas av sitt förgångna, lyckas han med sitt uppdrag?

 

Mina tankar:

En av Sveriges största filmer, i toppklass har den fått bra betyg och kritik från de flesta. Den fick upp Mikael i Hollywood nivå och har även en uppföljare som nyligen kommit ut. Hamilton är kanske lite lik James Bond, lite överdriven och visar Sverige som lite mer än vad det är.. Sverige är väl inte riktigt så som uppvisat och jag ser inte riktigt vitsen i att vi ens skulle behöva någon som Hamilton, men det funkar för filmen! Den var bra, den var spännande och gillade hela det dramatiska över att han plågas av vad han gjort, det gav filmen mer djup, vilket är ett plus i en annars komplicerad och actionfylld film.

Slutsatts och poäng:
Den får en rätt låg poäng för att jag inte gillar svensk film såååå mycket, den var komplicerad och man glömmer liksom bort den efter ett tag ändå, den är ingen man fastnar för. Den är sjukt bra men inte min typ!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 6 Fåglar av 10

/ K-Fog

 

 

På Bilden: Carl Hamilton - Mikael Persbrandt från filmen Hamilton.

 

K-Fog Recenserar: Battleship.

Publicerad 2012-11-28 15:07:35 i 5 poängare, Action, Filmnytt, Recensioner, Sci-Fi,

Från brädspel till biofilm.. Ja, det är Battleship.

Om filmen:
Filmen är regisserad av Peter Berg som regisserat bland annat Hancock och även skådespelat i en del filmer. Filmen har bra skådespelare, som t.ex. Liam Neeson, Taylor Kitsch, Brooklyn Decker och några andra, den har även svensken Alexander Skarsgård. Sen återstår Rihanna, som tydligen ville vara med och göra film.. Filmen släppte sin trailer och med den även stora förhoppningar, dock gick det inte så bra för Battleship som bara fick 3 stjärnor på IMDB och 4.6 på Rotten Tomatoes, plus väldigt dålig kritik..

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Alex Hooper, hans bror Stone Hooper och Alex flickvän Samantha Shane. Det första man får se i filmen är att Alex är en nolla, han är inte speciellt stilig av sig eller något, men han vet hur man får tjejen man vill ha, när han charmar Samantha dom första minuterna i filmen. Han tar sedan värvning i armén med sin bror och hamnar på ett krigsfartyg. När jorden sedan blir attackerad av utomjordiska krigsskepp, är han och hans vänner på krigsskepet människans största försvar.

Mina tankar:
Helt enkelt en film man lätt glömmer.. Det bästa i hela filmen är dom första minuterna när filmen är mer av en komedi och man får se hur Alex ska charma Samantha. Sedan tar den en vändning mot vad den skall vara, en actionspäckad sci-fi film! Dock gör den inte sig bra ifrån på alla fronter.. Den är bra, snygga effekter, relativt bra skådespelare.. Om man bortser från Rihanna som var helt onödig.. Den har dock inget hållande upplägg, den går liksom lätt in i glömskan och är inte så speciell så man kommer ihåg den i längden. Jag kom på härmodagen att jag hade sett den när jag gick igenom vilka filmer jag planerade att skriva om, men jag kom knappt ihåg vad den handlade om, även fast det bara var någon månad sen jag såg den! Men den var inte bara dålig, den var snygg på många sätt och den funkar fint om man bara vill se lite coola actionscener!

Slutsatts och poäng:
Jag vill inte riktigt ge den dåliga poäng, för jag känner att den förtjänar mer! Den är inte bra, men den funkar och det finns så många andra filmer som är flera gånger dåligare än den här var. Jag kan dock inte ge den höga poäng för att den faktiskt var rätt tråkig, originel och inte hade så bra story. Den hamnar på en stadig poäng mellan bra och dålig.

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
Har ni tips eller vill att jag ska recensera en viss film, skriv till mig.
Hoppas det här kan hjälpa er hitta rätt film för rätt kväll!
Tack för du läser :)

 

Filmen får 5 Fåglar av 10

/ K-Fog
 
Bild från filmen Battleship.

K-Fog Recenserar: Safe House.

Publicerad 2012-11-27 11:38:45 i 1 - 5, Action, Filmnytt, Recensioner,

När vi ändå var inne på svenska filmer..
Här kommer en film som kanske inte är svensk men gjord av en svensk och med svenska skådisar som tagit sig till Hollywood tack vare Safe House.

 

Om filmen:
Filmen är regisserad av svensken Daniel Espinosa, som gjort Snabba Cash har nu tagit sig till Hollywod nivå. I den här filmen ser vi Ryan Reynolds som Matt Weston, Ryan är känd från t.ex. X-Men origins, The proposal och Green lantern. Ryan spelar mot ingen mindre än Denzel Washington, känd från Malcolm X, The Hurricane, Remember the titans, training day, American gangster och The book of Eli, alltså många bra filmer. Så ser vi svenska skådespelarna Joel Kinnaman och Fares Fares, vilket jag tycker var roligt att se. Filmen har fått blandade åsikter men sågs som en succé om man tittar på vad filmen tjänade. Den har  stjärna på IMDB och 5,7 på Rotten Tomatoes. Bra start för Daniel Espinosa i Hollywood alltså!

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Matt Weston och Tobin Frost. Eller den handlar om Tobin Frost, men ur Matts perspektiv (typ).. I alla fall, Tobin är en agent som har frigjort sig och är på rymmen, han blir sen tvungen att ge upp och blir tillfångatagen. Han hålls fånga i samma hus som Matt, som också är en agent, vaktar av någon orsak. Tobin flyr sedan och Matt gör det till sitt personliga uppdrag att fånga honom, följt av action och biljakter!

Mina tankar:
Saken är att lika mycket som jag vill kunna gilla den här filmen, lika säker är jag på att jag inte gör det. Den är helt enkelt för mycket, den är kaos och en stor röra. För det första hänger man inte riktigt med i alla agent grejer och man bryr sig helt enkelt inte om karaktärerna, då man inte förstår deras motivationer. Den har sina bra stunder, som tyvärr bara blir dåligare pågrund av att man inte bryr sig. Det är inte ofta jag somnar ifrån en film, men jag fick se om den här 2 gånger! Något som bara bevisade hur uttråkad jag blev av att se den. Det är grymma skådisar, till och med svenskarna gör bra ifrån sig, men manuset och allt var kaos. Snyggt filmat, bra scener, allt förutom själva handlingen. Så fick jag nyss veta att dom planerar en uppföljare... Ibland så passar "WTF" så bra in på vad man känner..

Slutsatts och poäng:
Filmen kanske gjorde bra ifrån sig på vita duken, med sina snygga scener och bra filmade action.. Jag tror dock inte att många lägger den här filmen i åtanke eller visar den för alla sina vänner. Jag tror inte man tar någon lärdom av den eller går och tänker på hur bra den var efter man sett den.. Den liksom funkar kanske i stunden ifall man vill ha tanklös action. Den är dock inte bra och kommer få låga poäng, även om jag vill stödja Daniel, Joel och Fares.. Men bättre lycka nästa gång!

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 3 ledsna och dåligt ritade Fåglar av 10
För jag trodde filmen skulle vara bra..

 

/ K-Fog
 
 

 

 

 

På bilden: Matt Weston - Ryan Reynolds från filmen Safe House.

K-Fog Recenserar: Cockpit.

Publicerad 2012-11-26 15:19:05 i 5 - 10, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Romantik,

Det blev den här gången den svenska komedifilmen Cockpit.

Om filmen:
Filmen är regisserad av Mårten Klingberg, har regisserat Utan dig och Offside, han har även gjort många Beck filmer runt 2001-2002. Båda huvudrollerna i denna film spelas av Jonas Karlsson, som bland annat är känd från olika teaterframträdanden men även svenska filmer, bland annat filmen Detaljer då han fick en guldbagge för bästa manliga huvudroll. Filmen har är även Marie Robertson, Ellen Jelinek, Björn Gustafsson och regissören själv Mårten Klingberg gör en roll i filmen. Den har 3 stjärnor på IMDB och det finns inget om Cockpit på Rotten Tomatoes.

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om piloten och fadern Valle. Valle är en kille som minst sagt har otur i livet. Först får han sparken från sitt jobb, ett jobb som underhåller familjen med pengar och ett jobb som hans blinda son ser upp till mest i hela världen. Det tar inte heller stopp där, Valles fru vill sedan skilja sig då Valle inte längre har jobb. Hon blir tillsammans med en rik gammal gubbe och försöker ta sonen ifrån honom, Valle blir av med sin bostad och får flytta in hos sin syster, vilket allt leder till att Valle måste söka jobb. Han satsar på att bli pilot igen, men upptäcker att dom bara söker kvinnliga piloter.. Vilket leder till att Maria födds, Valles alter ego och kvinnliga gestalt. När han nu utklädd till kvinna lyckas få jobbet, lyckas han då lura alla och lyckas han hålla fasaden uppe?

 

Mina tankar:
Jag ser faktiskt inte så mycket svensk film, mest när det kommer svenska storfilmer eller svenska komedier som verkar lovande. När jag gick och såg den här så var det med en kompis som ville se den på bio, jag hade väl en dålig inställning och trodde inte att den skulle vara bra.. Så fel jag hade! Den var faktiskt riktigt rolig och mer än en gång så fick man små skrattanfall. Att Valle hela tiden har sådan otur som han har kan verka drygt och skapa tankar som "det där händer ju inte på riktigt" men att dom hela tiden bygger mer och mer på hans otur gör det bara otroligt roligare! Den var helt klart värd att se. Jonas Karlsson är även en skådespelare som ofta levererar, vilket han absolut gör i den här filmen, en film värd att se!

 

(SPOILER VARNING)
Ja, så mycket störde mig inte.. Eller Björn Gustafssons karaktär var riktigt irreterande, riktigt kul när han dog dock! Det var en del små saker hitt och ditt, som att han fick stressa mellan att byta utseende från tjej till kille och sådant som gjorde att man själv kände sig stressad. Att det blev så mycket Maria och så lite Valle, när Valle faktiskt var väldigt rolig att se på. När dom sen drog ihop det i slutet och man kände "det lyckliga slutet" närma sig blev man nästan lite ledsen, man ville liksom inte se ett lyckligt slut. Valle var en kille som haft otur genom hela filmen och jag hade gärna vilja sett att dom spelade lite mer på det än att försöka få "det lyckliga slutet".. Men filmen var ändå bra, för att vara svensk alltså!

 

Slutsatts och poäng:
Filmen i det stora hela handlar om "Hen" och om jämlikhet mellan könen, även om arbetslöshet osv. Men filmen har ett bra budskap, den är rolig, den är bra för att vara svensk, den har bra skådespelare som gör sina roller bra och den fungerar att se mer än en gång! Den får alltså ett relativt högt poäng =)

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 7 Fåglar av 10

/ K-Fog
 
 
På bilden: Valle Andersson/ Maria - Jonas Karlsson från filmen Cockpit.

Nya saker på bloggen

Publicerad 2012-11-26 14:43:13 i Blogg, Filmnytt,

Det har kommit önskemål om att jag ändrar lite saker.
 
Till att börja med var det någon som föreslog att jag gjorde kategorier utefter filmernas genre,
således har jag gjort olika genrekategorier som gör det enklare att hitta i bloggen,
jag har även gjort kategorier utefter hur många poäng filmen har! Så om ni vill se vilka filmer jag tycker är kassa kan ni gå in på 1-5 kategorin, där bara filmer med betyg 1-5 finns. På 5-10 finns alltså de bra filmerna.
 
Det andra klagomålet jag fått var att mina recensioner var för långa och att ingen orkar läsa hela,
grejen är ju att man inte behöver läsa hela, jag har delat upp det i olika stycken.. Men ska försöka korta ner dom! Tror det kan gyna mig också, då det kan ta lite tid att skriva recensionerna ibland!
 
Men nu är jag igång igen. Den första recensionen efter pausen kommer upp om runt 1 timme!
 
/ K-Fog

En Veckas Pause

Publicerad 2012-11-25 16:26:11 i Blogg, Filmnytt,

Jag har nyligen tagit en veckas pause från bloggandet.Utan förvarning slöt jag blogga i början av förra veckan, det var för att jag inte riktigt hade tid och orken till att göra en recension om dagen. Nu tänkte jag börja igen eftersom jag faktiskt tycker det är roligt!
 
Pausen berodde på att jag för tillfället hade mycket att ta igen från skolan då jag varit sjuk och haft det rätt stökigt hemma. Jag är mitt under en kommande flytt hemifrån och har varit på massa möten.. Men ärligt talat det som tagit mest tid av min vardag är mina vänner, så dom får skulden.
 
Jag har även hållt på mycket med egen film på sista tiden, en lite längre film som jag gör med Goldenproduction gänget. Jag är rätt taggad, men vi får se vad det blir av den! Vill ni checka in några andra Golden filmer så går ni in på Youtube, söker Goldenproductiontv, så är det bara att se och njuta :)
 
Så nu är det dags för recenserandet igen!
Så var icke rädda, ty K-Fog är tillbaka :D
 
 

K-Fog Recenserar: Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Publicerad 2012-11-15 14:44:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Recensioner, Skräck, Övernaturligt,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Timur Bekmambetov, mannen bakom filmer som Wanted, Night watch och Day watch. Han fick hjälp av Tim Burton, en stjärna när det kommer till att göra lite mörkare, lite skräck-aktiga filmer. Filmen är baserad på en bästsäljande bok av Seth Grahame-Smith, som skriver om den 16 presidenten Abraham Lincoln. Alltså är filmen "dels" baserad på verkliga händelser. Mannen som spelar Lincoln är Benjamin Walker, en kille mest känd från alla olika teaterframträdande han gjort, han har varit med i ett få antal filmer som stöd karaktärer och ingen är egentligen speciellt stor (men han gör ett grymt jobb i den här!). Han har vid sin sida skådespelaren Dominic Cooper, från The devils double, Captain America (som Howard stark), och andra många filmer i mindre roller. Mary Elizabeth Winstead spelar Lincolns fru, känd från The thing, Scott pilgrim, Make it happen och Bobby. Filmen har även Anthony Mackie, Jimmi Simpson, Rufus Sewell och Marton Csokas. En toppen film som var mycket, mycket bättre än jag hade väntat mig! Den har 3 stjärnor på IMDB och 4.9 på Rotten Tomatoes, Mystiskt låga siffror! Tro mig filmen är grym!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Abraham Lincoln, innan han blivit president. Man får först se honom som ett litet barn och hur hans mamma avlider, vilket leder till att han växer upp med målet satt på hämnd, då han tror sig sett en man döda hans mor. När han sedan upptäcker att mannen han försöker döda är vampyr får han kontakt med Henry Sturges, en man som tränar Lincoln till att bli Vampyr jägare. Dom har fått in mycket fiktion med vampyrer i en historia om Lincoln och även delar av Lincolns liv som faktiskt har hänt. En snygg blandning av verklig historia och fiktion.

Mina tankar:
Jag satt mig ner för att få filmen sedd. Alltså när jag ser filmer ibland är det för att den är ny och jag vill hålla mig uppdaterad. Jag trodde inte filmen skulle vara bra alls men redan i öppningen av filmen när man hör Lincolns berättarröst. Bara några få minuter in i filmen pausade jag och sprang ner för att hämta något att snaska på, för jag visste att filmen skulle bli bra. Jag hade fel, filmen var grymt mycket bättre än bara bra! En snyggt gjord film, med bara några små få saker jag störde mig på, förutom de är den sjukt underhållande och man hänger med hela tiden. Slutet på filmen är riktigt, riktigt bra gjort. Att dom förväntar sig att man ska veta vad som kommer att hända utan att visa det är bara riktigt coolt, något som drar med en på en känslomässig liten resa. Värd att se!

(SPOILER VARNING)
Nu kan jag berätta slutet! Slutet är att Lincoln ska iväg till teatern och går in för att hämta sin hat, då står Henry där inne och säger att Lincoln börjar bli gammal, att det är synd att Lincoln ska dö och han erbjuder han att bli Vampyr. Lincoln säger nej och tar sin hat för att åka till teatern med sin fru. Att dom inte förklarar med ord att Lincoln kommer att dö utan gör det bara med känsla och att man vet från historian att Lincoln blev skjuten på en teater, det är bara så perfekt. Att man sen ser hur Henry värver en ny Vampyr jägare har väkt många tankar, "kan det vara Obama" osv. Men svaret är nej, det är inte Obama och det kommer inte någon uppföljare, säger i alla fall skaparen bakom filmen. Det jag bara hatar med filmen är sista striden när dom är på tåget och den brinnande bron. Att det känns för overkligt och för långsökt i en film som ska visa det vi inte visste om någon som funnits på riktigt gör bara att man inte känner realismen längre. Det är synd att den scenen var så overklig, annars hade filmen kanske fått en 10..

Slutsatts och poäng:
Okej, det är en riktigt bra film! Jag har inte visat den för mina vänner ännu för jag har inte fått chansen, men den står på listan! Den är värd att se och man ångrar sig inte efter. Självklart är det en film som inte alla kommer gilla, många tycker ju inte om vampyrer eller skräck. Många kommer dock att älska den och många kommer att tycka att den är okej. Så det är en film som inte är för alla, men för mig var den bara sjukt bra. Så den för höga poäng och två tummar upp av mig. Se den! :)

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 8 Fåglar av 10!

 

/ K-Fog
 
 

 

På bilden: Abraham Lincoln - Benjamin Walker från filmen Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Filmnyheter: Fun fact om Charlie Sheen.

Publicerad 2012-11-14 19:38:17 i Blogg, Filmnytt,

Eftersom jag inte har något bättre för mig tänkte jag berätta en liten rolig sak om skådespelaren Charlie Sheen och hans far Martin Sheen som många inte vet om! (Har jag märkt).
 

På bild: Skådespelaren Charlie Sheen.
 
Charlie Sheen är en skådespelare som har blivit enormt känd på senare dagar efter succé serien Two and a half men. Men han har även varit med i många andra filmer, även serien Spin City var han huvudperson i. Han har varit med i över 70 filmer och är en av Hollywoods största kändisar. Han har även blivit YouTube kändis efter att han gick ner sig i droger och alkohol, han fick sparken från sin serie Two and a half men och började göra filmer på YouTube, där han bland annat snackade om att han var trollkarl och att han drack tigerblod.
 
Mina favoritfilmer med Charlie Sheen: Due Date,
Wallstreet 1 och 2,
Scary Movie 4 och 3,
The Three musketeers (gamla versionen)
The rookie,
men at work,
och självklart Hot Shots 1 och 2!!
 
Charlie Sheen har även en väldigt känd pappa som heter Martin Sheen.
Martin Sheen har gjort över 80 filmer, varit med i flera Tv-serier och varit med i film sen 1961.
Charlie Sheen har även 3 syskon, varav en håller på med film och även han är känd.
 
De flesta vet vem Charlie Sheen eller Martin Sheen är.
Skulle jag dock säga Carlos Irwin Estévez eller Ramón Antonio Gerardo Estévez så är det inte alls lika många som vet vilka de är.. Så här kommer det:
 
Charlie Sheen heter egentligen Carlos Irwin Estévez och hans stage name är Charlie Sheen.
Precis som hans far heter Ramón Antonio Gerardo Estévez och hans stage name är Martin Sheen.
Både hans far och han har varit med i över 70 filmer och är kända världen över, men det är inte många som tänker på att dom egentligen heter något annat, det ni!
 
Carlos Estévez syskon heter Emilio, Ramon och Renée.
Emilio Estévez är känd från film som både skådespelare och regissör.
 
 
Nu vet ni lite mer om Charlie Sheen!
Något inte så många verkar veta!
 
/ K-Fog

K-Fog Recenserar: The Amazing Spider-man.

Publicerad 2012-11-14 15:00:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Romantik, Sci-Fi, Övernaturligt,

Vi byter ut Toby Maguire mot Andrew Garfield så har vi The Amazing Spider-man!

Om filmen:
Filmen är regisserad av Marc Webb, som även har regisserat massvis med musikvideos för kända musiker och filmen (500) Days of Summer. En regissör som inte gjort så mycket film innan tar sig an den stora rollen att göra en Reboot på Sam Raimis Spider-man filmer, en stor tyngd att bära.. Skådespelaren som återskapar Peter Parker till lite mer 2000-tals version av honom är Andrew Garfield, han är känd från Boy A, Never Let Me Go och The Social Network. Gwen spelad av Emma Stone, från The Help, Crazy, Stupid, Love, Easy A och Zombieland. Skurken i filmen är Rhys Ifans, från Notting Hill, Enduring Love och Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1. Filmen har även Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field, Irrfan Khan och Chris Zylka. Den har stjärnor på IMDB och 6.7 på Rotten Tomatoes.

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Den börjar lite mer annorlunda än de andra Spider-man versionerna. Man får se Peter Parker som ett litet barn och man får även se hans föräldrar, något man inte får i de andra versionerna. Han växer sedan upp med sin faster och farbror efter att föräldrarna försvunnit. Man får följa Peter när han går i skolan, han är inte lika töntig som vanligt utan bara utanför och inte populär. Han blir sedan biten av ett gäng genmodifierade spindlar och får kraften av Spider-Man. När även professorn Curt Connors får kraften hos The Lizard är kampen mellan gott och ont igång, samtidigt som Peter Parker försöker få tjejen Gwen Stacy vilket gör hela hans liv väldigt jobbigt..

Mina tankar:

Jag har växt upp och är ett enormt fan av Spider-Man. Det var min hjälte som liten så det känns riktigt bra att dom har börjat med en seriös version av Spider-Man. Som liten gillade man väl filmerna med Toby Maguire, men dom är verkligen mer barnfilmer än för äldre. Med den här rebooten så har dom möjligheten att göra dom hur bra som hellst. Spider-man är en av de populäraste superhjältarna och jag tycker dom har lyckats bra i den här filmen. Det känns som den nya dräkten är verkligare. När Peter gör den i de gamla filmerna så är första tanken "den killen kan sy han" och det känns inte så verkligt, men i den här filmen gör han dräkten av mycket verkligare grejer och den är inte sådär "fake" som i dom gamla. Filmen var riktigt bra, men ändå inte bäst. Jag tror att det kan bli en bra film att fortsätta på, även fast jag inte fastnade så jätte mycket för filmen.. Inte lika mycket som jag önskar att jag hade gjort. Filmen är dock mer som den riktiga Spider-man historien ska vara och det var riktigt härligt att se, att dom höll sig till att Gwen var hans första tjej, att Lizard var hans första fiende och så! Det gjorde Spider-Man fanet i mig glad att se! :D

(SPOILER VARNING)
Den enda besvikelsen i filmen var The Lizard som var lite ful och var så dåligt animerad ibland, det kändes inte som dom la så mycket på det, inte lika mycket som dom borde gjort. även att dom överdrev allt det Hi-tech aktiga lite, det kändes inte så nutid utan väldigt framtid i hela filmen. Gillade inte heller när Peter blir Spider-Man och det faller typ hur många spindlar på honom som hellst, det är fult och jag gillar inte spindlar heller..Så det var inte något som man ser på om man inte gillar spindlar. Det var även många grejer i filmen som kändes lite "det där var alldeles för overkligt" som när han la alla kranarna på rad så att han kan svinga sig till Oscorp huset. Men alla minus hittills är sånt som man kan bortse om man bara ser på filmen som den är. Sen när han börjar använda sina krafter så gör han en hel del, som att han spöar några i en spårvagn, han spelar basket och gör övermänskliga grejer, det får en att tänka "vem hade inte vetat att det var han som var spider-man efter det" och det är synd att dom alltid ska göra så i de flesta superhjältefilmer..

Slutsatts och poäng:

Den är riktigt bra som reboot på Sam Raimis filmer. Skådespelarna är bra och det mesta förutom det över är bra! Som gammalt Spider-man fan gillade jag filmen som håller sig mer till den riktiga orginalstoryn. Den hade coola scener och fick med en känslomässigt så Marc Webb har lyckats! Den får dock inte topp poäng för det är mycket med filmen som inte är lika bra som det kunde. Den är lite för mycket ibland och det är ingen film man riktigt fastnar för, även om jag önskar att jag hade gjort det.


Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 7 Fåglar av 10.

 

/ K-Fog
 
 
 
 
 
 
 
På bilden: Spider-Man/ Peter Parker - Andrew Garfield från filmen
The Amazing Spider-Man.

Filmnyheter: Twilight premiären!

Publicerad 2012-11-13 20:15:00 i Blogg, Filmnytt,

Tips till er som ska se Twilight: Breaking Dawn Part 2!
 
 
Ikväll drar halva Gotland för att se Twilight premiären och med det vill jag ge er en liten hint!
 
Jag tänker inte ge några spoilers men ett litet tips för er som vill se hela filmen
 
 
 
En film på bio är aldrig slut förens lyset tänds och Twilight är inget undantag för nämligen finns det en liten gobit för alla Twilightfansen efter texten har rullat klart, det kan vara värt väntan! ;)
 
Hoppas ni gillade tipset!
Imorgon kommer det en cool grej, en grej som många faktiskt inte vet om en av de största skådisarna i Hollywood, så in och checka imorgon så kanske ni får veta något som inte så många verkar veta ;)
STANNA KVAR TILL EFTERTEXTEN ÄR SLUT!
 
/ K-Fog

K-Fog Recenserar: Project X.

Publicerad 2012-11-13 15:38:00 i 5 - 10, Filmnytt, Komedi, Recensioner,


Kritiker hatade den, publiken älskade den, föräldrarnas skräck och ungdomarnas dröm, Project X.

 

Om filmen:
Filmen är regisserad av Nima Nourizadeh, en kille som gjort sitt filmdebut med denna festliga film! Bra gjort för att vara första gången. Filmen ska se ut som en dokumentär så därför har dom filmat allt med en vanlig handhållen kamera, bakom kameran har vi Dax Flame, som har blivit känd från YouTube! Framför kameran har vi 3 huvudkaraktärer. Första som är "huvudpersonen" av de 3 är Thomas Mann, den enda i filmen som varit med i en annan film förut och det är i It's kind of a funny story. De andra framför kameran är Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown och Kirby Bliss Blanton. Alla förutom Dax och Thomas har varit med i något annat förut då regissören ville ha med totalt okända människor i filmen för att öka känslan av att filmen är verklig, då dom med filmen ville skapa tankar, bland annat "är filmen på riktigt?". Den har dragit hem  stjärnor på IMDB och 4.2 på Rotten Tomatoes, märkligt låga siffror faktiskt..

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Thomas Kubb och hans 2 vänner Costa och J.B. Thomas Kubb ska fylla år och Costa och J.B har fixat en fest till honom, en fest som alla 3 ser som chansen att kunna bli kända. Om dom gör festen stor nog och det kommer många, kan dom gå från okända till kända. Saken är bara, när dom väl bjudit ditt folk så slutar det inte komma folk, snart är den största festen någonsin igång!

Mina tankar:
När jag såg filmen i sommras tyckte jag att den var skit cool så jag visade den för mina kompisar och dom tyckte också om den. Det är en film som de flesta tycker är häftig även fast inte karaktärerna, skådisarna eller upplägget egentligen inte är så bra. Filmen hade en relativt dålig budget och dåliga skådisar. Regissören som var helt ny ville ha nya ansikten även på bioduken, han ville ha folk som ingen kände igen och som inte hade varit med i någon annan film, bra tanke men med ett sånt drag kommer det visa risker. Skådespelarna var inte så duktiga, Costa störde man sig mest på och huvudpersonen hade man ingen känsla för, liksom "man skiter i vad som händer med huvudpersonerna för man inte bryr sig om dom". Man kom aldrig in på en känslomässig nivå i filmen. Men grejen är den att filmen ändå är jävligt cool och även om andra filmkritiker inte tyckt om den är det nog för att dom är för gamla, filmen är för ungdomar! Filmen har också inspererat till många liknande fester, vilket bara visar att filmen har satt tankar i huvudet på folk, något som en film ska göra, även fast dom fått mycket skit för detta..

(SPOILER VARNING)
Förutom det dåliga skådespelet så var det en del i filmen jag verkligen inte tyckte om. När killen kommer in med flamethrower.. Jag har hört från folk att det är många som faktiskt tycker om den scenen och det är några som säger att det är deras favoritscen.. Men jag tycker den är för mycket och man får bara en känsla av att "det där skulle aldrig hända", i en film som ska verka verklig. Nej det känns för långsökt att en kille ska komma och börja bränna saker med en flamethrower så jag tycker inte om den scenen. I slutet när Kubbs pappas bil hisas upp ur poolen får jag också en känsla av att "ingen pappa släpper något sådant så lätt" och att Kubb kommer undan utan så stora följder av polis eller något. Inte så genomtänkt story helt enkelt, men en cool film och en grym idé som jag tveklöst bara gillar.

 Slutsatts och poäng:
En film som andra filmkritiker verkar hata är en av de filmer som får högst poäng på min blogg för att i mina ögon är den inte så originel som andra säger att den är. Den har en cool story och den är en film man tänker på länge efter man sett den, den liksom får tankarna att snurra. En film som jag visat för mina vänner, en film mina vänner gillat och visat för sina vänner, så absolut en film värd att se! :)

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 8 Fåglar av 10

 

/ K-Fog
 
På bilden: J.B - Jonathan Brown, Costa - Oliver Cooper och Thomas Kubb - Thomas Mann från filmen Project X.

Grattis Oliver!

Publicerad 2012-11-09 15:58:00 i Blogg, Recensioner,

Det är så att en av mina bästa vänner fyller år idag!
Så nu grattar vi alla honom!
 
GRATTIS OLIVER WERKELIN PÅ 17 ÅRSDAGEN!
 
Så jag recenserar idag Oliver Werkelins liv!!
 
 

Om filmen:

Filmen är regisserad av Kevin L. Fogelqvist, regissör bakom livet och alla livets mysterium. Den har skådespelaren Oliver Werkelin, medverkar även i Kevins liv och i många andras som b-karaktär eller statist. Har andra skådisar som även Kevin L. Fogelqvist, som han också är med i många andras liv. Resten av alla karaktärerna är inte viktiga. Fun fact: Oliver gillar att äta papper och morotskaka! Filmen har inte gått hem så bra på andra recenseringssidor den har 0 stjärnor på IMDB och inget betyg på Rotten Tomatoes.
Aj aj, det var inge bra..

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om pojken Oliver Werkelin och hans vänner. Hans liv är rätt tråkigt och drygt, men en vacker sommar lär han känna den vackra och perfekta mannen Kevin L. Fogelqvist. Snabbt ändras Olivers liv från tråkigt till fullt av händelser och roliga ögonblick, allt tack vare Kevin. Så hur slutar nu detta fantastiska äventyr??

 

Mina tankar:
Filmen är rätt händelselös. Tycker den i stortsätt är tråkig och det händer inte för mycket. Den är för lång, dålig story och budget. Det som dock räddar filmen och ger den ett otroligt plus är karaktären Kevin, han är rolig, underbar, fantastisk, snygg och helt enkelt den man ser filmen för att få se! Hade det inte varit för Kevin hade filmen nog fått dåliga betyg.. Men nu lär den få riktigt höga!

(SPOILER VARNING)
Man får veta redan rätt tidigt i historien att Oliver kommer att dö i slutet, något som är rätt tråkigt och ett stort minus, det ger liksom historien en känsla av att "allt är onödigt och inte har någon betydelse". Men sedan när Kevin kommer in i bilden så tänker man "här har vi chans för en uppföljare!" och jag om någon längtar otroligt mycket efter denna film enbart om Kevin, när man nu slipper alla andra tråkiga karaktärer!

Slutsatts och poäng:
Den är lång och inte så bra hela tiden. Inget du kanske ser på 2 timmar så det blir en långsittare! Men den får nog höga poäng ändå för Kevins skull och alla snygga brudar som är med då och då! Längtar till 2:an redan nu! Tjollahopp!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 11 osynliga Fåglar av 10 för att den är så fantastisk!

 

 

 

/ K-Fog

 
På bild: Oliver Werkelin från Oliver Werkelins liv.

K-Fog Recenserar: Total Recall.

Publicerad 2012-11-09 15:55:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Recensioner, Sci-Fi,


Den nya Arnold Schwarzenegger fria versionen av Total Recall.
 
Om filmen:
Filmen är regisserad av Len Wiseman, regissör bakom Live free or die hard och Underworld filmerna. Mark Bomback, James Vanderbilt och Kurt Wimmer har skrivit filmen som även är baserad på en bok av Philip K. Dick och baserad på en Arnold Schwarzenegger film från 1990 film med samma namn. Så efter det här nystanet, kan man få en dålig film? Filmen har Colin Farrell som huvudperson, känd från Minority report, S.W.A.T. Intermission, A home at the end of the world, In burges och mycket mer. Han spelar mot två tjejer, bland annat Kate Beckinsale, från till exempel Underworld. Den andra tjejen är Jessica Biel, från Valentins Day, Next och The Texas Chainsaw massacre. Vi har även Bryan Cranston, Bokeem Woodbine, Bill Nighy, John Cho och även Kaitlyn Leeb med 3 bröst! Så vad har filmen fått? 3 stjärnor på IMDB och 5 på Rotten Tomatoes.
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
 Filmen handlar om Douglas "Doug" Quaid eller Carl Hauser som han också heter. Han lever ett tillsynes vanligt liv i vår framtida sci-fi värld där allt är rätt dåligt. Han har en fru som heter Lori och dom verkar lyckliga tillsammans, förutom mardrömmarna som plågar Doug. Han får en dag idén att gå till Rekall, ett ställe som kan "ge dig minnen", alltså sätta in minnen i ditt huvud som du aldrig har haft. Minnen av vad som helst verkar det som. Han får då ett minne, minnet ifrån att han är en agent. I minnet träffar han sin "flickvän" Melina, Vilos Cohaagen och Mathias Lair, alla viktiga personer i ett pågående krig okänt för allmenheten. Så den stora frågan är, är detta verkligheten eller bara ett minne, vad är sant och inte? ;)
 
Mina tankar:
Absolut bättre än Arnold versionen! Collin Ferrell är grym skådis och tjejerna i filmen är skit bra dom med, plus att du har en tjej med 3 bröst!! Hur kan det bli bättre?? Jo för ungefär så bra blir det.. Filmen är i stort sett något vi redan sett, det är en sci-fi action historia med konstiga framtida grejer, robotar och vapen i massvis. Det är en cool story i sig och det märks att det är baserad på en bok, då det är mer genomtänt och känns verkligare. Men när det kommer till att dom vill snurra till det, det vill säga köra lite inception-style och försöka lura oss i fel riktning så misslyckas dom.. Den är lätt och lista ut och den är inte alls så snurrig som den vill vara, utan känns bara löjlig ibland. Men den var cool, snygga effekter, bra skådisar och jag hade inte tråkigt med den, men den räcker inte över linjen att man bara "wow" utan hamnar på "bra" som många andra filmer som kör på samma överarbetade koncept. Den är inte lika unik som den vill, den är bättre än Arnold versionen och den är underhållande, inget man tänker på i längden utan bara duger...
 
Slutsatts och poäng:
 Har du inte sett den gör det inget, det är inget man behöver se! Men har du inget att se och bara behöver döda lite tid så är den perfekt! Inte tråkig, snyggt gjord (förutom storyn) och den har skit bra skådisar! Känns kul att se lite seriösa filmer från Colin Ferrells sida, han är en bra skådis och borde verkligen få vara med i fler filmer än han får! Nej men filmen hamnar på duger gränsen och det får helt enkelt duga, jag är i alla fall snällare än Imdb och rotten tomatoes! För den förtjänar lite mer än dom har gett den!
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 6 Fåglar av 10
 
/ K-Fog
 
På bilden: Lori - Kate Beckinsale, Doug Quaid/ Hauser - Colin Ferrell och Melina - Jessica Biel från Total Recall.

K-Fog Recenserar: Man On A Ledge.

Publicerad 2012-11-08 14:05:00 i 5 poängare, Action, Drama, Filmnytt, Recensioner,

 Om filmen:
Filmen är regisserad av Asger Leth, är en dansk filmregissör som slått igenom med filmen Man on a ledge. Sam Worthington, skådepelaren som gjort sig enormt känd i Avatar har nu lämnat Sci-fi för tillfället och kör lite action. Han är känd från filmer som Wrath of the titans, Terminator Salvation och som sagt förut, Avatar. Även Elizabeth Banks är med, känd från Scrubs, The Hunger games, role models och många andra filmer där hon spelar mindre roller. Jamie Bell, Anthony Mackie, Génesis Rodríguez, Ed Harris, Kyra Sedwick och Edward Burns är med i filmen men är inte av lika stor betydelse för att förtjäna att jag skriver om dem (orkar inte, hihi). Filmen har fått  stjärnor på IMDB och 4.8 på Rotten Tomatoes.
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Som filmtiteln redan talar om handlar detta alltså om en man som står på en kant till en byggnad och skall hoppa. Han har alltså tröttnat på livet och vill ta självmord? Men varför? Nick Cassidy som går under låtsas namnet Walker under halva filmen, är egentligen en polis (Ingen spoiler, man får veta det tidigt i filmen) som har suttit inne i fängelset anklagad för något han påstår sig inte ha gjort. Nu när han väl står på kanten av huset där han ska ta självmord blir han en stor nyhet för folket i New York och inte bara polisen Lydia Mercer är den enda som vill att han inte skall hoppa. Men är det allt som försigår eller är det egentligen något mycket större i gärningen?...
 
Mina tankar:
När man först börjar se filmen får man känslan av att den enbart kommer handla om att han står där på kanten av en byggnad. Då många säger att filmen hade varit bättre om den bara handlat om det, kan det även ha blivit tråkigt. Nu handlar filmen om mycket mer än detta. Man börjar se tillbakablickar från vad som har hänt, ledande upp till att han står där på huskanten. Man får även veta och se mycket annat, saker som kan ses som ett minus eller som ett plus, något jag inte kan tala om här då det är spoiler. Men vad tyckte jag då om filmen i det stora hela när allting var slut? Jo den började väldigt spännande, den är väldigt spännande och slutar rätt simpelt, man liksom listar ut vad som kommer att hända. Dock har den väldigt många vändningar där man sitter "wow det hade jag inte förväntat mig" och sedan tar dom vändningarna ut i att man snabbt listar ut vad som kommer att hända, det är alltså inte en så djup film som den försöker att vara. Jag hade gärna sett den mer som att han hade ståt uppe på huskanten för att han vill ta självmord, det hade blivit en mer dramatisk film.
 
(SPOILER VARNING)
Varning för dom som inte gillar löjligt snygga brudar! Dom har med en tjej som är otroligt snygg i den här filmen och det är ju alltid ett plus, eller? Nja, det känns som att dom har med henne lite för att bara ha med en snygg tjej i filmen och det kan ju vara lite synd i det syftet, då den här filmen kunde ha varit mycket bättre än vad dom gjorde den till. Dom har med ett bankrån, en massa vändningar i storyn som ska göra en chockad och göra filmen djup, men ibland bara snurrar till filmen och gör den lite sämre än den kunnat vara. Hela storyn som är med om en stulen diamant kunde också varit mycket snyggare, men det känns som skribenten till filmen slarvat och verkligen försökt göra det till en djup och psykologisk film men bara gjort det till en snurrig och förvirrande film, och det är synd! För den hade möjligheter att bli mycket mer än den blev. Gillade inte heller "det lyckliga slutet" som inte riktigt gick hem för mig..
 
Slutsatts och poäng:
En film med möjlighet att bli mycket mer än den blev. Med hyfsat bra skådisar jag inte vill klaga allt för mycket på om man i alla fall håller sig till huvudrollsinnehavarna. Att den försökte vara så mycket mer invecklad än den var förstörde dock och blir ett stort minus. Så om ni tar titeln och tror att det är vad filmen handlar om så tror ni fel.. Det är lite som att se Valhalla Rising och tro att den handlar om Valhall och asagudarna. Nej det blir inte så höga poäng, men filmen är ändå underhållande och den är faktiskt bra ändå, ingen toppenfilm men duger till en ensam kväll hemma och man inte har något bättre att göra eller se!
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 5 Fåglar av 10
 
/ K-Fog
 
 
På bilden: Nick Cassidy - Sam Worthington från Man On A Ledge.

K-Fog Recenserar: Chronicle.

Publicerad 2012-11-07 14:15:00 i 5 - 10, Action, Drama, Filmnytt, Recensioner, Sci-Fi, Övernaturligt,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Josh Trank, som slog igenom med filmen Chronicle har blivit nämnd som en av de yngsta i sitt yrke som lyckats få en sådan stor film i den åldern. Josh fick även hjälp av Max Landis som var med och skrev filmen. Filmen har inga vidare kända skådespelare, men om de inte är kända än, är de verkligen det efter denna film. Vi har huvudpersonen Dane DeHaan, kändast från True blood och In treatment serierna där han är med i några få avsnitt. Micheal B. Jordan (Inte basket killen!), känd från tv-serier och filmer som Hardball, Pastor Brown och Red tails. Filmen har även Alex Russell, Micheal Kelly, Anna Wood och Bo Petersen. Filmen kom från ingenstans och slog igenom ordentligt som en av de mest omtalade filmerna under en tid 2012, den har  stjärnor på IMDB och 7.1på Rotten Tomatoes, Poäng som ändå känns konstigt lite när man ser hur många som verkligen gillar den, och hur bra den verkligen är!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Handlar om
den här killen Andrew Detmer som bor med sin sjuke mamma och sin alkoholiserade pappa som bland annat slår honom och behandlar honom som skit. Han bestämmer sig att börja filma allting, då han har köpt en kamera och möjligtvis är lite rädd för sitt liv med den pappan han har. Han hänger med kompisen och kusinen Matt Garetty. När dom sedan går på en fest, då Matt vill att Andrew ska lära känna nytt folk så träffar dom Steve Montgomery. Tillsammans drar dom ut för att utforska en grej Matt och Steve hittat under marken, när dom efter lite oklara händelser sedan märker att dom fått telekenetiska krafter börjar dom sedan utforska detta tillsammans och saker dom aldrig kunnat tänka sig komma skall både gott och ont..

Mina tankar:
Först när man ser den tänker man "B-Film!!" eller "ännu en found footage movie", saken är den att de är tankar man sedan får ångra. Det är en riktigt cool film, riktigt, riktigt bra! Med häftiga scener, med otroligt bra story och man ångrar hela tiden att man trodde att den skulle vara B. Den är häftig också av en anledning jag får ta i spoiler biten, dock är detta ett av de största plusen den här filmen får. En film jag vill att typ alla ska se. Jag har visat den för mina vänner, alla älskade den. Jag har tipsat mina syskon och de flesta, men det är inte så många som ger filmen en chans, vilket är synd! Det är en banbrytande film som gör found footage riktigt snyggt! Och dom har snackat om en uppföljare, dock vet jag inte om detta kommer bli nå bra! Men om du inte sett Chronicle, se Chronicle!

(SPOILER VARNING!)
Nu till det viktigaste med filmen! Hur coolt är det inte att man får följa "The bad guy", skurken, fienden, att man får se varför han blev ond och att man nästan är på den ondes sida? Det är bland det häftigaste jag sett på länge. Att man inte längre hurrar för hjälten utan för den som faktiskt är ond. Man tycker så synd om Andrew och vill inte att han ska dö. Att dom också får han att lida så mycket som han gör och verkligen visar att han drivs av ren ilska och tror att hela världen är emot honom var en känsla som jag kunde känna igen mig i. Den scenen då han ligger i sjukhussängen och bara väntar, sedan bara exploderar i ren ilska, det är nog en känsla nästan alla kan känna igen sig i, att bara "vilja explodera". Allt var ju inte snyggt gjort, dom hade inte den bästa budgeten och det såg man på scener när dom flyger, när Steve blir träffad av blixten och annat, annars är den liksom dugligt gjord och en av mina favoritfilmer.

Slutsatts och poäng:
Självklart ska den ha höga poäng och höga poäng kommer den att få, men varför? För att det är en av mina favoritfilmer, jag skulle kunna se den hur många gånger som hellst och den är helt enkelt så unik att den förtjänar det bara för den orsaken! Se Chronicle gott folk!

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

Filmen får 9 Fåglar av 10!

 

/ K-Fog
 
 
På bilden: Andrew Detmer - Dane DeHaan från Chronicle.

 

Presidentval?

Publicerad 2012-11-06 23:15:10 i Blogg, Filmnytt,

Mitt Romney eller Barack Obama??
 
Medan alla sitter och taggar för presidentvalet så sitter man här, håller tummarna att man själv vinner och sätter igång en film istället.. Känner att det är viktigare än något val. Så känner ni som jag, att presidentvalet inte är något för er, något ni kan påverka eller något som inte spelar någon roll, så se bara en film! :)
 
Det finns nu 9 recensioner och en lista på skräckfilm här på kfog.blogg.se så har du ingen aning om vad du vill se ikväll eller någon annan kväll kan du bara ta en ur min lilla recensionslista. Har du redan sett alla av de filmerna jag har recenserat kan du vara lugn för det kommer mer, 1 recension om dagen är mitt mål!
 
In och titta här imorgon för då kommer en recension på en av mina favoritfilmer! ;)
 
Ha en trevlig natt med eller utan presidentval, kram!
                                                                                         /K-Fog

Förslag?

Publicerad 2012-11-06 19:02:34 i Blogg, Filmnytt,

Har ni förslag på någon film ni kanske vill att jag ska se?
Dålig eller bra spelar ingen roll, finns det någon speciel film ni vill ha en recension av så kom med ett förslag så kan jag se den, göra en recension och förhoppningsvis göra någon nöjd också! :)
 
Så skriv gärna ett förslag på en film, vilken som helst!
Eller har ni förslag på något annat? En lista, eller något annat så skriv det med!
 
Smörar lite till publiken och ser vad som händer ;)
 
/ K-Fog

K-Fog Recenserar: A Thousand Words.

Publicerad 2012-11-06 14:30:00 i 5 poängare, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Övernaturligt,

Kul att se Eddie Murphy igen, men den här gången får han inte säga så mycket i
A Thousand Words!

Om filmen:
Filmen är regisserad av den finske Brian Robbins, Känd från att regissera filmer som Meet Dave, Norbit och The Perfect Score. Filmstjärnan Eddie Murphy som varit en stor del av min uppväxt som barn är tillbaka och är med i film, nu när han varit borta från branchen ett tag. Eddie är känd från filmer som Tower heist, Dr Dolittle, The nutty professor, Beverly hills cop och många andra, plus rösten på åsnan i Shrek och massor med Stand-up komedi. Andra skådisar i filmen är, Cliff Curtis, Clark Duke, Kerry Washington, Steve Little, Allison Janney och John McBrayer. Det här är både en komedi och lite smått seriös film med ett budskap som har fått 3 stjärnor på IMDB och 3.2 på Rotten Tomatoes,  poäng som jag tycker är lite lågt!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Det handlar om den pratige arbetsnarkomanen och onärvarande maken Jack McCall som hamnar i trubbel. Hans jobb är att hitta författare som skrivit en bok, sedan hjälpa dom att sälja boken (promota). När han sedan träffar gurun Dr. Sinja och ser att hans bok inte alls var lika lång som han trodde att den skulle vara, och allt medan han är frustrerad på Sinja så får Jack en förbannelse över sig. Från ingenstans kommer ett träd upp ur marken på hans bakgård och för varje ord Jack säger tappar trädet ett löv, vad händer när alla tusen löv tar slut och hur slutar denna spännande komedifilmen?

Mina tankar:
Det var kul att se Eddie igen och det är konstigt för mig som gillar honom att höra hur dålig han är från både vänner och kända kritiker. Eddie har varit nomenerad som värsta skådis mer än en gång, något jag har lite svårt att förstå när han kan göra en film som denna! En film som passar honom perfekt då han är någon som kan babbla på i oändligheter, dock tar detta slut i denna filmen när dom bestämt att han ska ha så några repliker som möjligt. Filmen är inte så rolig för att vara en komedi, men den är spännande och har en bra story. Specialeffekter var inte så bra och filmen har lite barnfilms känsla över sig, då den inte är en barnfilm är ju inte det bra. Den är dock väldigt underhållande och känns som att, ser man förbi sådant och kan se förbi sådant är den riktigt bra. Med sitt budskap och med sina tankeställare så har dom lyckats och jag får säga att jag inte sett många filmer i stil med den här och det är ett plus att den inte är så originel. Jag älskade slutet, det var snyggt gjort och fick en känslomässigt med i filmen och får man ett snyggt slut brukar det kunna rädda filmen, då det är det sista intrycket och det man kommer tänka på mest. Kanske inte en film man ser mer än en gång, men den är dock värd att se minst en gång!

Slutsatts och poäng:
Gillar ni Eddie så är det en riktigt go film, underhållande och med många baktankar! Dock inte den bästa filmen jag har sett, verkligen inte så den kommer inte få så höga betyg. Den duger men är inte så mycket emot vad som redan finns där ute och klarar inte riktigt med tempot i filmracet. Jag gillade den dock, inte så mycket klagomål, bara det att den inte riktigt räckte till och det är ungefär de enda minuset jag har. Det är en film man liksom inte behöver se, men ser man den är det inget man ångrar.

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

Filmen får det neutrala 5 Fåglar av 10!

 

/ K-Fog
 
 
På bilden: Jack McCall - Eddie Murphy från filmen A Thousand Words.

 

Kolla in: Goldenproductiontv.

Publicerad 2012-11-05 16:24:00 i Blogg, Filmnytt,

Litet reklamavbrott! ;)
 
Jag och mina vänner har en youtubekanal där vi lägger upp lite fåniga, seriösa och roliga filmer. Det är lite smått och gott vi brukar komma på helt enkelt! Hade uppskattat om ni kanske tittade in där och såg någon av filmerna. Vi är inte så bra ännu, men med mer tittare, mer motivation = Bättre filmer!

Så om ni har tråkigt in och checka!

Goldenproductiontv
https://www.youtube.com/user/GoldenproductionTV?feature=watch

Här har ni några filmer jag är med i eller varit med och gjort:

Slender: https://www.youtube.com/watch?v=m6kJAx1U8Cg&feature=plcp

Halloween special: https://www.youtube.com/watch?v=kJfsAmNPG2Q&feature=plcp

Bakom rubrikerna: https://www.youtube.com/watch?v=zVGxFHnLq-g&feature=plcp

Kärlek och Rättvisa: https://www.youtube.com/watch?v=cX1s5zs8_vQ&feature=plcp

Olympiaden: https://www.youtube.com/watch?v=dhwdvlm01UM&feature=plcp


När man inte ser på långfilm så finns alltid youtube!
Kommer en ny recension imorgon, ju mer ni läser, ju mer skriver jag, så in och läs! :D
                    
                / K-Fog

K-Fog Recenserar: 21 Jump Street.

Publicerad 2012-11-05 14:30:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Komedi, Recensioner,

Den nya Johnny Depp fria versionen av 21 Jump Street.
 
Om filmen:
Filmen är regisserad av Phil Lord och Chris Miller, som gjort Cloudy with a chance of meatballs och inte speciellt mycket mer. Den har tjejernas favorit Channing Tatum, känd för sitt utseende och för att han är med i filmer som Step up, G.I. Joe, Fighting och The Vow. Skönheten Channing spelar mot den inte like sköne Jonah Hill som i den här filmen inte är lika tjock som vanligt (good for him), Jonah är mest med i komedi, några av hans filmer är: Superbad, Get Him To The Greek, Moneyball och The sitter. Andra skådisar som är med i den här filmen är bland annat Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube och många andra. Komedifilmen har fått  stjärnor på IMDB och 7.2 på Rotten Tomatoes, alltså en av de första filmerna jag recenserar som fått så höga betyg!
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
En film löst baserad på den gamla tv-serien med Johnny Depp med samma namn som filmen. Dock handlar denna film inte om Johnny utan om de två killarna Morton Schmidt och Greg Jenko, eller Doug McQuaid och Brad McQuaid som dom också heter i filmen då dom jobbar som undercover poliser och måste byta namn. Morton var den töntiga killen i skolan och Greg den coola, men nu när dom ska tillbaka till skolan då deras undercover uppdrag gäller att stoppa droghandeln på skolan råkar dom byta ut sina identiteter, så nu är Morton den coola och Greg tönten. Hur dom sedan klarar av detta får ni helt enkelt se! ;)
 
Mina tankar:
En väldigt, riktigt, ordentligt och mycket bra film! Den är riktigt rolig, lätt att hänga med i och den är liksom bara skön. Den har fått riktigt höga betyg och det känner jag att det är liksom rätt, det är en riktigt skön film som borde ha höga poäng. Dock syns det på sättet dom gjort filmen att dom inte trodde den skulle bli så omtyckt som den blev. Den har ett jäktat slut och några scener som dom inte lyckats så bra med tack vare att dom säkert inte trodde den skulle bli en hit. Man får en sån där skön Bad Boys känsla, karaktärerna har kemi och man skrattar med dom och inte åt dom för man blir liksom en del av deras sköna vänskap. Dom har lyckats med karaktärer, med scener och mycket humor som bara går hem! Snyggt gjort och en film jag kan se många gånger innan jag tröttnar på den!
 
(SPOILER VARNING)
 Störde mig på slutet.. På något sätt var det liksom inte alls kul att dom dödade Johnny och Peter DeLuise som gör en cameo i filmen. Att dom både dödade dem och gjorde de så brutalt var något filmen inte riktigt behövde. Att slutet kändes så häktat och inte lika genomtänkt som resten av filmen var också något jag hela tiden störde mig på. Det är lite synd när en så bra film kan ha så tydliga minus. Men dock är detta inte så stora minus då man tycker filmen är bra i alla fall. Det är också det här med lyckliga slut, att allt faller på plats, att Morton får den där snygga tjejen och att allt löser sig är något jag inte gillar så jätte mycket. Men men, det är en bra film ändå!
 
Slutsatts och poäng:
 Känns som filmen förtjänar bra poäng och den borde ha det också. Plus att jag läste lite nu om att dom planerar en kommande uppföljare till 2014.. Det är ett tag till men då får vi hålla tummarna på att dom lyckas med den också, att dom inte kör 21 jump street åt fel håll nu när dom har en bra början!
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 8 Fåglar av 10
 
 
/ K-Fog
 
 
på bild: Morton Schmidt - Jonah Hill och Greg Jenko - Channing Tatum från
21 Jump Street.

Söndags Special.

Publicerad 2012-11-04 13:11:12 i Filmnytt,

Det är söndag och man är inte så pigg i skallen, i alla fall inte jag..
Tänkte vara lite lat idag och köra en liten specialare istället för en recension!
Nu snackar vi kommande filmer som kan bli bra och vad jag har för tankar kring dessa kommande filmer som kommer ut 2013..
 
Först upp har vi: The Last Stand.
Detta skall tydligen bli Arnold Schwarzeneggers comeback in i filmvärlden, gubben som gav upp filmerna för att bli guvernör vill nu göra film igen och detta gör han genom att spela en sheriff i en liten stad, självklart händer det något skit som får honom att köra die hard stil, ensam och spöa skiten ur ett par skurkar. Pang pang och klyftiga repliker, kan verkligen bli intressant att se, om den blir bra eller inte vet jag inte men Arnold är rolig att se på och vi älskar ju alla att han fortfarande inte kan snacka klok engelska. Så vad gör nu den här österrikaren mitt ute i ingenstans i Amerika som sheriff? Vi får se det 2013!
 
Sedan har vi: Hansel and Gretel: Witch Hunters.
En ny Disney version? Nej snarare en ny version av Hans och Greta där dom visar "vad som egentligen hände". Hans och Greta är häxornas värsta fiende i den här filmen där Jeremy Renner släpper Hawkeye pilbågen och skaffar sig Gemma Arterton vid sin sida med en crossbow istället, dessa två skådisar är alltså Hans och Greta? Men visst, vi kör på det.. Grejen är att filmen säkert blir skitbra så jag tänker inte säga något dumt om den som man får ta tillbaka sen, men blir den dålig så chockar det inte mig heller! Vi får vänta och se helt enkelt!
 
Sedan kommer: Warm Bodies.
Ännu en till vampyrfilm? Nej den här gången är det en Zombie tjejerna kommer tycka är skitsnygg. Att den är likt Twilight är ingen hemlighet då hatet redan börjat på youtube men är storyn så lik? Det handlar om en kille som är en Zombie, han blir vän med flickvänen till en kille han har käkat upp.. Nej storyn låter dummare än Twilight men saken är den att filmen kommer bli omtalad och kan, kan, kan, kan, kanske vara bra, KANSKE! Vi får helt enkelt se! Så håller vi tummarna!
 
Vi har: A Good Day To Die Hard.
Alltså Die Hard 5. Många tycker att dom borde stannat på 3:an men jag tycker dom borde hålla käften, som ett stort fan av både Bruce Willis och Die Hard filmerna så längtar jag som fan till den här filmen som kan bli hur bra som hellst. Trailern är skit bra så jag hoppas verkligen filmen håller måtet, när John McClane än en gång ska spöa terrorister som ingen annan kan. Jag säger bara Yippie-Kay-Yay och väntar i extas på denna film!
 
Tom Cruise spelar i: Oblivion.
Det är alltså inte Oblivion som i spelet Oblivion utan en helt ny film som handlar om något helt annat. Oblivion är en Sci-Fi som jag tycker verkar väldigt intressant.. Tom Cruise är inte min favorit, inte heller många andras favorit men han är i faktum en bra skådis och det mesta han gör kan antingen bli skit eller skitbra, Oblivion verkar bra i alla fall. Det är en framtidsfilm, där Tom Cruise spelar en av de sista människorna kvar på jorden, jorden som numera ser ut som en helt annan planet, förstörd och på randen till förstörelse tack vare människan. Det låter ändå som en väldigt typisk Sci-Fi film, men kanse den här är bättre än de andra? Vi får se..
 
Iron man 3
Mer behövs nästan inte.. Jag är så fett taggad på den så det är galet, trailern är inte mindre än episk och Iron man i sig själv kan inte bli bättre, det är marvels lilla ögonsten. Den utspelas efter The Avengers och är en film som skall sätta Tony Stark på prov. Robert Downey Jr. Får helt enkelt ta på sig Iron man dräkten än en gång och visa sin otroliga skådespelar talang för att leda vägen mot The Avengers 2. Tagga!
 
Star Trek: Into Darkness.
Star trek är alltså inte dött ännu! Hitten från 2009 som fick visa att hurra och andra att bua är tillbaka. För min del är det verkligen en film jag längtar till, jag tyckte om den förra så hoppas den här har samma känsla! Skådisar jag gillade att se som sina roller, med bra personkemi och roliga skämt, action och äventyr, allt i ett. Det var en skitbra film, så denna har höga förväntningar! Hoppas den kan matcha dom och göra sommar 2013 till den bästa på länge!
 
Fast 6.
Ja, Fast and Furious verkar aldrig ge upp nu när dom kommer tillbaka i nummer 6. Många filmserier som håller såhär länge är antingen skitbra eller vet inte om att dom borde ge upp. Fast and Furious är både och, dom är bra men kanske lite ute och kör på fel sida av vägen. Hoppas den här är lika bra som Fast5, då den slog mig med häpnad och var mycket bättre än jag kunnat tro. Problemet är bara att 5:an slöt så bra att jag tycker det är synd med en till.. Men jag älskar Vin Diesel så det blir kul att se han tillbaka på duken igen!
 
The Hangover: Part III.
Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Känns som att dom dödar hela grejen med Hangover, 1:an var verkligen en av de bästa komedierna som finns, 2:an var knappt bra alls.. Hur kommer då en 3:a att bli. Ja fansen verkar inte vilja ha mer, eller egentligen vill man det men det funkar liksom inte, så hellst inte. Det är en blandad känsla av "Ja mer av gänget" och "vad är chansen att det händer dom 3 gånger". Ja killarna är tillbaka, så vi får se vad det blir av det! Undrar vem dom tappar bort den här gången, för en sak är säkert, dom kommer nog inte ändra på storyn så himla mycket den här gången heller.. Men det står dock att detta blir sista delen, så kanske, kanske kan den här bli mycket bättre än väntat!
 
Will Smith låter Jaden få huvudrollen i: After Earth.
Ska Jaden Smith gå i sin fars fotspår? Jaden spelar son till sin egen far i denna Sci-Fi film där vi än en gång hamnar långt i framtiden då jorden inte längre går att bo på. Will och Jaden krashlandar med sitt rymdskepp på en farlig planet som visar sig vara den nu obeboeliga jorden. Jaden tvingas nu färdas ensam på denna farliga planet för att hitta hjälp. Låter som en bra film, men det är dock bara en sak jag tänker på när jag läser att Jaden blir ensam.. Kommer det då bara vara Jaden? Om det är en obeboelig jord, kan det komma med fler karaktärer? Kommer det bli någon action eller är det bara Jaden som ska gå genom hela film? Klart det kommer fler, klart det kommer action, men, men det står inget om det så vi får väl helt enkelt se vad dom har tänkt sig gällande After Earth.
 
 
Hoppas nu att alla filmerna blir bra. Detta var inte alla filmer som kommer ut 2013 men några i den långa listan jag kommer fortsätta på. Dock får det duga med 10 filmer för den här gången. Ha en skön söndag!
 
Kram på er
/ K-Fog

K-Fog Recenserar: Iron Sky.

Publicerad 2012-11-03 15:25:00 i 1 - 5, Action, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Sci-Fi,

Om filmen:
Filmen är regisserad av den finske Timo Vuorensola, som inte gjort så mycket film, han har gjort Star wreck som är en finsk parodi på star trek. Iron Sky är en Finsk-Tysk-Australiensk film som blivit ihopsatt av många olika människor i försöket att göra en bra film av det hela. Det är alltså inte ett stor företag som gjort filmen och det är ingen gigantisk budget film, vilket gör filmen mer imponerande. Skådespelare i filmen är Julia Dietze, hon är en tysk skådespelare och har därför bara varit med i en massa tyska filmer jag inte kan stava till. Götz Otto, också en tysk skådespelare som inte är vidare världskänd. Christopher Kirby, Tilo Prückner, Udo Kier, Peta Sergeant och Stephanie Paul är också skådespelare som är med i filmen, ingen vidare känd. Filmen har dock fått bra poäng från tittarna, som 3 stjärnor på IMDB och 4.4 på Rotten Tomatoes vilket inte ser så högt ut, men så tänker man på att productionen av filmen inte var den bästa heller!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen utspelar sig i framtiden då Amerika ska skicka den första svarta mannen till månen. När astronauten och modellen James Washington ser sin vän bli skjuten och sedan råkar bli kidnappad av ett gäng Nazister som bor på månens baksida så träffar han snart på Klaus Adler, en högt uppsatt nazist som är tillsammans med den vackra Renate Richter, en tjej James snart får intresse för. När dessa sedan ska ta sig till jorden i jakt efter en touchmobil som skall få igång nazisternas supervapen sätter ett konstigt äventyr igång..

Mina tankar:
En konstig film som känns lika random som att filmen är finsk. Jag har sett den mer än en gång och vet ändå inte riktigt varför. Den är inte jätte rolig, skämten är inte så bra, det man skrattar åt är snarare sakerna som händer i filmen, som att det är nazister på månen till att börja med. Själva filmen är så konsig att man tycker det är roligt. Dom har lyckats bra med specialeffekterna även fast dom har dålig budget och inte de bästa utrustningen, men det bevisar ju för de stora bolagen att man kanske inte behöver så mycket för att lyckas få det snyggt ändå! Skådespelarna är konstigt nog bra, dom är inte erfarna eller något men jag tyckte ändå dom var duktiga och jag skulle verkligen inte kunna klaga. Det är dock en komedi där skådespelet skall vara lite dåligt, så det märkte man och då spelar inte längre det någon roll om skådespelaren är duktig eller inte. Filmen är i stort sätt bra, men inte mer än så.

(SPOILER VARNING!)
Jag har inte så mycket spoiler varnings grejer att skriva om.. Tyckte det var roligt när dom snackade om att alla hade rymdskepp och vapen förutom finland, där dom gjorde lite narr av sitt eget land, ett litet litet plus i kanten för något sådant, det är alltid roligt när dom gör så. Minus får den för hur Klaus dör som jag tyckte var lite tråkigt, det kändes som att dom skrev storyn och tänkte "den onda måste ju dö" och sedan "han måste ju dö på något roligt sätt men ändå seriöst" så han fick en klaksko i huvudet och dog, det funkade inte för mig. Inte heller den arga tjejen Klaus var tillsammans med ett tag, hela hon funkade inte för mig och speciellt inte när dom hade med en remake av den kända Hitler scenen, när Hitler blir arg i filmen Downfall med Bruno Ganz. Hela den scenen kändes ju som en bra idé men blev bara dålig.

Slutsatts och poäng:
Filmen är i stort sätt bra, underhållande och smått rolig. Den får ändå inte så stora poäng från mig, för såååå bra är den inte. Den kunde säkert varit bättre men nu är den som den är. Jag har sett den mer än en gång då jag visat den för mina vänner, för den är liksom underhållande och något man kan snacka om efter, men jag hade inte sett den själv mer än en gång, för så bra är den inte. Se den ifall du har tråkigt eller vill se en konstig film, då är den här absolut perfekt! =D

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

Filmen får 4 Fåglar av 10!

 
/ K-Fog
 
 
 
På bilden: Klaus Adler - Götz Otto, Renate Richter - Julia Dietze, James Washinton - Christopher Kirby från filmen Iron Sky.

K-Fog Recenserar: This Means War.

Publicerad 2012-11-02 17:14:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Romantik,

Vi har alltså Bane och James T. Kirk som slåss över June Carter Cash i
This Means War, låt matchen börja!

Om filmen:
Filmen är regisserad av McG, han har gjort filmer som Charlie's Angels, Terminator Salvation och Stay Alive, även känd för Tv-serier som The O.C. Supernatural, Chuck och Nikita. Skådespelarna är som hintat mannen bakom Bane masken Tom Hardy, känd från The dark knight rises, the warrior och även han har varit med i Star trek en gång i tiden. Star treks nya Kirk och även Tom Hardys motspelare är Chris Pine, känd från Star Trek, Unstoppable och Smokin' Aces. I filmen slåss de båda om en tjej, ingen mindre än Reese Witherspoon, kvinnan som spelar June Carter Cash i walk the line, är även med i Legally Blonde och Sweet Home Alabama. Andra kändisar med i filmen är Til Schweiger, Chelsea Handler och Angela Bassett. Filmen har fått  stjärnor 3 på IMDB och 4.3 på Rotten Tomatoes. Kärlekskomedi med action,
så kort och gott en film alla kan se!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om toppspionerna FDR Foster och Tuck Hansen. Två killar som känt varandra nästan hela livet, är bästa vänner och kollegor. När Tuck bestämmer sig för att börja dejta igen efter separationen med sitt ex träffar han Lauren Scott på en dejtsida på nätet. Han börjar genast gilla henne, men saken är den att hon även träffar på FDR, utan att veta att de två känner varandra börjar hennes intresse för de båda att växa.. När de sedan får reda på att de gillar samma tjej är kampen på vem som kan få henne igång..

Mina tankar:
Filmen är en typisk romantisk komedi som har det halvt unika inslaget med mycket action för killarna, eller för tjejerna som gillar action. Den är underhållande och man kan börja skratta då och då ifall man förstår skämten, som inte är så svåra att förstå. Det är snyggt när dom får med både det ”romantiska” väldigt ytligt romantiska i det här fallet och snygga spionscener, speciellt 1 scen gillade jag som jag nämner i spoilersdelen! Det är en film som passar när man vill ha en relativt bra film att titta på med sina vänner som alla kommer gilla, jag har visat den för några av mina vänner och har inte mött på några klagomål hittills! Skådespelet är bra, gillar starkt Tom Hardy och även Chris är bra skådespelare, vilket ger den här filmen pluspoäng i mina ögon. Jag ger den dessvärre några minuspoäng för slarv i storyn, men det är ändå en komedi så storyn är inte lika väsentlig, dock hade den fått pluspoäng om det inte hade varit för ”dessa slarv”..

(SPOILER VARNING!)
Åh vad skönt att slippa vara spoilerförsiktig! ”Dessa slarv” som jag pratade om är det dåliga slutet, det lyckliga slutet.. Som inte passade för filmen. Visst är det sant att man vinner på ett lyckligt slut och så vidare, men dom kunde gjort det till ett betydelsefullt slut istället men självklart skall allt falla på plats och lösa sig i slutet! För min smak är det lite orealistiskt och minuspoäng i mitt anseende, men tycker ni att det lyckliga slutet var precis vad ni ville ha så var glada för det.. Det är bara min förbannelse att vara kritisk. Att filmen är väldigt ytlig, då hon är med en av killarna för hans charm och den andre för hans utseende, där hon till slut väljer killen med utseendet är en perfekt återspegling på verkligheten visst, men det är en sanning vi kanske inte vill se på film, vi killar som hoppades på han som förtjänade tjejen! Dock är dessa minus något man kan förbise då det är en komedifilm och detta i sig är ett plus!

Slutsatts och poäng:
En bra film, en rolig film och bra skådespelare! Jag kan inte annat än att ge den hyfsade poäng, det är ju ändå inte det bästa jag någonsin sätt och det är ingen ”wow” film. En poäng som är både bra och kan vara dålig för dom som älskade filmen, det blir över 5 då det i alla fall är en film jag rekommenderar och mycket väl kan
se igen om det ska vara så!

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

Filmen får 6 Fåglar av 10!

/ K-Fog.
 
 
På bilden: FDR Foster - Chris Pine, Louren Scott - Reese Witherspoon, Tuck Hansen - Tom Hardy från filmen This Means War.

K-Fog Recenserar: Ted.

Publicerad 2012-11-02 07:29:00 i 5 - 10, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Övernaturligt,

Skaparen av Family guy testar på bioduken med den svärande, knarkande och rolige Ted.
 
Om filmen:
Filmen är regisserad av Seth MacFarlane, känd från sina animerade tv-serier Family Guy, American Dad och The Cleveland Show, han gör även röster till karaktärerna och har gjort röster till andra kända karaktärer som Kraus i Hell Boy 2. Nu tar han sin komedi från animerade Tv-serier till att göra biofilm med riktiga människor. huvudrollsinnehavaren är dock animerad, teddybjörnen Ted, han är mest känd för filmen Ted och rösten görs av Seth MacFarlane själv. Den som får spela mot den animerade teddybjörnen är Mark Wahlberg, känd från filmer som The Fighter, The other guys, The lovely bones och The Departed. Mark är i filmen tillsammans med en tjej spelad av Mila Kunis, Känd för att hon bland annat gör rösten till Meg i Family guy och filmer som The book of Eli, Black Swan, Friends with benefits och har även spelat mot Mark förut i Max Payne. Andra skådisar som dycker upp är Joel McHale, Giovanni Ribisi och Ryan Renolds gör en cameo. Filmen har fått 4 stjärnor på IMDB och en 6.4 på Rotten Tomatoes. En film många tycker är underhållande!
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Den börjar som en barnfilm och har berättarröst, rösten berättar om en mobbad liten pojke som blir vän med en teddybjörn. En natt önskar pojken liv i teddybjörnen och Ted är född. Det kommer sedan ett montage där man ser hur det går några år, man träffar sedan Ted och John Bennet, pojken som blivit vuxen. John är fortfarande tillsammans med Ted men har även träffat tjejen Lori Collins som han gärna vill spendera resten av livet med, när hon sedan ber John att hjälpa Ted flytta hemifrån och skaffa eget börjar konflikten..
 
Mina tankar:
Filmen gör det den ska och det är att underhålla. Den kommer säkert få kritik för sina grova skämt som ibland kan dras över vissa gränser om man skulle vara känslig, som till exempel skämtar dom om judar, om tjocka barn och har med många olika stereotyper, men är man inte känslig så kan detta istället bli riktigt roliga scener. Att Seth gärna skämtar om stereotyper som Judar, kristna och dylikt är ingen hemlighet. Han gör det på ett oseriöst sätt mer för att motverka just fördomar och likanande då han tycker det är ett skämt i sig. Går dessa skämt hem i filmen? Det är helt upp till betraktarens ögon. Är man känslig för sådana skämt så kan man ta det lugnt eftersom det inte är med i filmen mer än ett fåtal gånger. Seth är nästan på alla ämnen som skulle kunna vara känsliga i den här filmen, vilket han anser som något man inte borde se så seriöst på. Det är ju även med prutt, sex och även bajs-skämt och jag anser att detta kan vara roligt om man tycker om sådant, annars inte, detta gör ju att filmen är väldigt svår att säga till någon att se om man inte känner personen, jag tycker själv den är underhållande om man förbiser sådant man inte tycker om. Så den är inte för alla, men det är inte Family guy heller och har man sett det kan man ju tänka ut själv att ted inte heller håller inne med svordomar.
 
Vad jag störde mig på:
Det jag störde mig på var åldersgränsen. Jag gick till bion och förväntade mig en grov film efter att jag sett trailern och affischen som båda visar Ted som en vulgär och alkoholdrickande teddybjörn med sin vän som inte heller använder de vackraste orden. När jag sedan kommer in i biosalongen och den största delen av publiken är barn under 11 års ålder så vred det till i magen på mig, nästan genom hela filmen satt barnen och lekte, kastade popcorn och förstod inte skämten i filmen. Hur en sådan film ens kan få åldersgränsen 11 år i Sverige kan jag verkligen inte förstå, så tips från coachen, ta inte med barnen när ni ser den här filmen som borde vara en stämplad 15 årsgräns på! Men jag tyckte filmen var underhållande och hade gärna sett den igen, det var en bra film att gå och se på bio med sina vänner och passar ungdomar i våran ålder runt 15 och uppåt.
 
Slutsatts och poäng:
Så länge en komedi är rolig gör den vad den ska, sålänge en skräck är skrämande eller läskig, gör den det den ska och Ted är en komedi som är rolig, så därför tycker jag att den gör det den ska och det gör den helt rätt i. När en film försöker vara något det den inte är slutar det oftast lite snurrigt, ted var väldigt bra story i och allt var snyggt gjort. Att Seth fick med Family Guy grejer som flashbacks och sådant var coolt att se i en riktigt film, något som jag inte sett förut faktiskt! Jag tycker Seth ska fortsätta göra fler filmer för jag hade absolut sett Ted igen!
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 7 Fåglar av 10!
 
                                                                  / K-Fog
 
 
På bilden: John Bennet - Mark Wahlberg och Ted - Seth MacFarlane från filmen Ted.

2 Recensioner imorgon!

Publicerad 2012-11-01 21:58:00 i Blogg, Filmnytt,

Jag måste be om ursäkt, jag har tyvärr spenderat hela dagen med min lill gudson Tilion och därför inte hunnit göra varken recension eller något annat.. Ber om ursäkt för de lojala som fortfarande kollar in här på bloggen ibland!
 
Men precis som i verkligheten är det inte bra att kolla på film varje dag, man behöver pauser!
Bara för jag är helt fantastisk och så nära en människa kan komma perfektion så kommer det hela 2 stycken recensioner imorgon istället!
 
Var även på bio igår och så Paranormal Activity 4, kortfattat kan jag säga att den är sådär..
 
Ha det fint =D
 
En bild på mig och Tilion <3
 
/ K-Fog

Om

Min profilbild

K-Fog

Älskar film och vill gärna dela med mig av vad jag tycker och tänker! Men ta inte mitt ord för det, se filmen själv och bilda en egen uppfattning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela