K-FOG RECENSERAR

Filmrecensioner, Filmnyheter, Trailers och mycket mer.

Allt från 1 till 10.

K-Fog Recenserar: Total Recall.

Publicerad 2012-11-09 15:55:00 i 5 - 10, Action, Filmnytt, Recensioner, Sci-Fi,


Den nya Arnold Schwarzenegger fria versionen av Total Recall.
 
Om filmen:
Filmen är regisserad av Len Wiseman, regissör bakom Live free or die hard och Underworld filmerna. Mark Bomback, James Vanderbilt och Kurt Wimmer har skrivit filmen som även är baserad på en bok av Philip K. Dick och baserad på en Arnold Schwarzenegger film från 1990 film med samma namn. Så efter det här nystanet, kan man få en dålig film? Filmen har Colin Farrell som huvudperson, känd från Minority report, S.W.A.T. Intermission, A home at the end of the world, In burges och mycket mer. Han spelar mot två tjejer, bland annat Kate Beckinsale, från till exempel Underworld. Den andra tjejen är Jessica Biel, från Valentins Day, Next och The Texas Chainsaw massacre. Vi har även Bryan Cranston, Bokeem Woodbine, Bill Nighy, John Cho och även Kaitlyn Leeb med 3 bröst! Så vad har filmen fått? 3 stjärnor på IMDB och 5 på Rotten Tomatoes.
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
 Filmen handlar om Douglas "Doug" Quaid eller Carl Hauser som han också heter. Han lever ett tillsynes vanligt liv i vår framtida sci-fi värld där allt är rätt dåligt. Han har en fru som heter Lori och dom verkar lyckliga tillsammans, förutom mardrömmarna som plågar Doug. Han får en dag idén att gå till Rekall, ett ställe som kan "ge dig minnen", alltså sätta in minnen i ditt huvud som du aldrig har haft. Minnen av vad som helst verkar det som. Han får då ett minne, minnet ifrån att han är en agent. I minnet träffar han sin "flickvän" Melina, Vilos Cohaagen och Mathias Lair, alla viktiga personer i ett pågående krig okänt för allmenheten. Så den stora frågan är, är detta verkligheten eller bara ett minne, vad är sant och inte? ;)
 
Mina tankar:
Absolut bättre än Arnold versionen! Collin Ferrell är grym skådis och tjejerna i filmen är skit bra dom med, plus att du har en tjej med 3 bröst!! Hur kan det bli bättre?? Jo för ungefär så bra blir det.. Filmen är i stort sett något vi redan sett, det är en sci-fi action historia med konstiga framtida grejer, robotar och vapen i massvis. Det är en cool story i sig och det märks att det är baserad på en bok, då det är mer genomtänt och känns verkligare. Men när det kommer till att dom vill snurra till det, det vill säga köra lite inception-style och försöka lura oss i fel riktning så misslyckas dom.. Den är lätt och lista ut och den är inte alls så snurrig som den vill vara, utan känns bara löjlig ibland. Men den var cool, snygga effekter, bra skådisar och jag hade inte tråkigt med den, men den räcker inte över linjen att man bara "wow" utan hamnar på "bra" som många andra filmer som kör på samma överarbetade koncept. Den är inte lika unik som den vill, den är bättre än Arnold versionen och den är underhållande, inget man tänker på i längden utan bara duger...
 
Slutsatts och poäng:
 Har du inte sett den gör det inget, det är inget man behöver se! Men har du inget att se och bara behöver döda lite tid så är den perfekt! Inte tråkig, snyggt gjord (förutom storyn) och den har skit bra skådisar! Känns kul att se lite seriösa filmer från Colin Ferrells sida, han är en bra skådis och borde verkligen få vara med i fler filmer än han får! Nej men filmen hamnar på duger gränsen och det får helt enkelt duga, jag är i alla fall snällare än Imdb och rotten tomatoes! För den förtjänar lite mer än dom har gett den!
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 6 Fåglar av 10
 
/ K-Fog
 
På bilden: Lori - Kate Beckinsale, Doug Quaid/ Hauser - Colin Ferrell och Melina - Jessica Biel från Total Recall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

K-Fog

Älskar film och vill gärna dela med mig av vad jag tycker och tänker! Men ta inte mitt ord för det, se filmen själv och bilda en egen uppfattning.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela