K-FOG RECENSERAR

Filmrecensioner, Filmnyheter, Trailers och mycket mer.

Allt från 1 till 10.

K-Fog Recenserar: Premium Rush.

Publicerad 2012-12-13 13:32:36 i 5 - 10, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Sport,

Som Fast and Furious.. Fast på cykel = Premium Rush!

Om filmen:
Filmen är regisserad av David Koepp, bakom Secret Window, Ghost Town och är manusförfattare till många storfilmer, som Jurassic Park och Mission Impossible. Vi ser skådespelarna Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez och Jamie Chung i en fartfylld och unik film, likt en Fast And Furious.. Fast på cyklar! Det kanske låter väldigt löjligt, men är faktiskt jäkligt underhållande. Bra skådisar och en märkligt underhållande film som lyckats få stjärnor på IMDB och 6.4 på Rotten Tomatoes, inte illa måste jag säga!

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Cykelbudet Wilee
är den snabbaste av alla cykelbud i New York. När han får uppdraget att leverera ett tillsynes vanligt kuvert till en viss adress dras han in i en fartfylld kamp om kuvertet, då helt plötsligt alla verkar vara efter det. Den kurrupta polisen Bobby Monday, hans ex-flickvän Vanessa, hans rival Manny och många andra är alla på jakt efter kuvertet, ett kuvert mer värdefullt än dom vet..

Mina tankar:
Ingen film man lägger på minnet och den är inte överdrivet cool, men underhållande. Den har sinna brister, man märker till exempel att regissören inte riktigt gjort sitt jobb när skådespelaren Michael Shannon nästan byter personlighet igenom filmens gång, en liten besvikelse som kanske inte alla märker. Man känner inte heller relevansen eller verklighets känslan i en sån här film.. Men den är ändå underhållande och fint filmad, håller måttet och man känner sig nöjd med filmen, även fast det känns som något fattas hela tiden. Ingen film jag skulle visa upp för mina vänner eller så, då den tyvärr knappt läggs på minnet efter man sätt den.. Synd på en så unik story!

Slutsatts och poäng:
Den får en neutral poäng, då jag känner mig rätt neutral efter att ha sett filmen. Den får lite mer åt de högre än de lägre, då den är väldigt underhållande, bra skådespelare och lyckades hålla mig intresserad, även fast det handlade om cyklar.. Något alla inte hade lyckats med! Så på den biten, bra jobbat David Koepp.

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 6 Fåglar av 10

/ K-Fog
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På bilden: Wilee - Joseph Gordon-Levitt från filmen Premium Rush.

Filmnyheter: Man of Steel Trailer.

Publicerad 2012-12-11 23:04:04 i Filmnytt,

Så äntligen har Man of Steel Trailern kommit ut!
För er som inte förstår (Man of Steel = Superman/ Stålmannen)
 
 
Den enda kloka videon jag kan hitta, ignorera bara det på slutet!
https://www.youtube.com/watch?v=WaL6guA82p4&feature=g-subs-u
 
Så vad tycker ni? Kommer detta bli nästa Dark Knight?
Producenten är ju ändå Christopher Nolan..
Så kanske har smittat av sig på Zack Snyder som regisserar Man of Steel..
Man kan ju hoppas eller hur? ;)
 
 
Vad tror ni?
Kommer ni se den nästa år?
Skulle vara intressant och veta vad andra tycker :)
Själv tycker jag det verkar ytters intressant!!
 
 
Vi får helt enkelt vänta och se...
 
På bilden: Superman/ Clark Kent - Henry Cavill i filmen Man of Steel.
 
Ser lovande ut, eller hur ;)
 
/ K-Fog
 

K-Fog Recenserar: Lockout.

Publicerad 2012-12-11 12:50:02 i 5 poängare, Action, Filmnytt, Komedi, Recensioner, Sci-Fi,

En film vid namn Ms One: Maximum Security eller mer känd som Lockout.

Om filmen:
Filmen är regisserad av James Mather och Stephen St. Leger, två regissörer jag faktiskt inte kan hitta någon om, så dom är väl nybörjare, såfall, bra jobbat. Skådespelarna är: Guy Pearce, från Memento och Lawless. Följt av Maggie Grace, Vincent Regan, Joe Gilgun, Lennie James och Peter Stormare! Filmen har fått 3 stjärnor på IMDB och 5 på Rotten Tomatoes.

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen utspelar sig i framtiden, då vi tydligen byggt ett fängelse ute i rymden, så stort att det kan ta över 500 fångar och sätta dom i "stasis" vilket är ett tillstånd då man är nedfryst hela fängelsestraffet. En kille tagen för ett brott han säger sig vara oskyldig till, Snow, blir skickad för att rädda presidentens dotter som tagits fånga på detta rymdfängelse av massa fångar påväg att rymma därifrån. Filmen handlar alltså om Snow på jakt efter att rädda presidentens dotter och få tag på en väska som kan bevisa att han är oskyldig.

Mina tankar:
Filmen hade en seg början, rätt dålig handling, men en rolig kille som huvudperson, resten var hyfsade skådisar. Kort sammanfattning. I början av filmen fattar man inte så mycket av vad som händer, vilket jag anser är en dålig början, då man inte får med alla tittarna.. Man vill liksom inte bry sig om vad som händer då det inte känns relevant. Sen kommer dom in i fängelset och det blir lite mer action, lite bättre handling, men dom kunde ha börjat där liksom.. Snow är riktigt rolig, drar bra vitsar och jag gillade honom som huvudperson, om han dock passar in i actionfilmen vet jag inte, då han får det att kännas som en komedi. Sen hela vitsen med väskan krånglade bara till det. Dom hade en fin tvist på hela grejen och en bra idé bakom väskan, men den kändes överflödig. När man väl sett hela filmen, så känns det bara som en film man sett förut, inget speciellt eller nytt.

Slutsatts och poäng:
Kunde inte riktigt bestämma mig om den var bra eller dålig. Så den får en svensk poäng, helt lagom.

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 5 Fåglar av 10

 

/ K-Fog
 
 
På bilden: Snow - Guy Pearce från filmen Lockout

K-Fog Recenserar: Killer Joe.

Publicerad 2012-12-10 14:21:29 i 1 - 5, Drama, Filmnytt, Recensioner,

En skitfilm kallad Killer Joe..

Om filmen:
Filmen är regisserad av William Fiedkin som gjort Exorsisten! Alltså en bra regissör. Skådespelarna är också bra, huvudrollen går till Emile Hirsch, från Into the Wild, Speed Racer, Milk och The Darkest Hour.. Alltså en grym skådespelare, följt av fler bra skådespelare som: Matthew McConaughey, Thomas Haden Church, Gina Gershon, Juno Temple.. Ett gäng bra skådisar.. Så vad gick fel? Den har konstigt nog stjärnor på IMDB och 6.8 på Rotten Tomatoes. Poäng jag måste säga "WTF" till asså!

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Den handlar om Chris Smith, en kille som sitter i skiten och är skyldig fel folk pengar. Han försöker få tag på pengar från olika folk men hittar ingen som är villig, då hans familj är väldigt fattig. Chris och hans pappa Ansel bestämmer sig för att hyra in en hitman för att ta död på Chris mamma, som har en stor försäkring ifall något skulle hända. Dom hyr in Killer Joe som vill ha betalning i förväg, vilket dom inte kan ge honom.. Och blir då tvungna att ge honom Chris lilla syster Dottie som betalning tills han kan få sina pengar. Vad som händer sen.. Behöver ni knappast bry er om..

 

Mina tankar:
En riktigt, riktigt konstig film som har fått en otroligt hög poäng på IMDB och Rotten, som jag i mina vildaste drömmar inte kan förstå, för filmen, utan tvekan, Suger! Den var så dålig så jag fick tvinga mig själv igenom hela då jag trodde kanske slutet kunde vara värt det, att dom hade någon tanke bakom.. Men jag hade fel, slutet var bara ännu dåligare.. Det gör inget om ni läser spoiler biten, för det är inte värt att se filmen..

 

(SPOILER VARNING)
Efter filmen var slut satt jag bara där och tänkte "vad fan var det jag nyss slösa tid på?" och så är det, ibland görs även dåliga filmer. Den handlar alltså om Chris som vill betala sina skulder, det handlar om Killer Joe som är totalt psyko, som ligger med Chris lilla syster, som typ är efterbliven. Det handlar om Killer Joe som slår sönder Chris låtsasmamma och får henne att suga av en chickenbit eller något.. Sen slutet.. Slutet är så dåligt.. Killer Joe börjar slå Chris för att han inte kan betala honom, Chris pappa och låtsasmamma håller i honom och skriker att Killer Joe ska döda honom. Då kommer Dottie in med en pistol och börjar skjuta alla, alla förutom Killer Joe.. Så säger hon att hon är gravid och filmen är slut.. WTF? Vad var då meningen med filmen? Om ni nu ska se filmen, se den inte, det är inte värt det, bara lita på mig, den är bara irriterande dålig.

 

Slutsatts och poäng:
Jag vet inte varför den har höga poäng på IMDB och Rotten, men nu har den det.. Så då ska jag göra det enda rätta och ge den de poäng som den förtjänar! Hade det inte varit för skådespelarna som faktiskt är duktiga och gör ett bra jobb även i den här filmen, hade jag nog inte ens recenserat den..

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 2 Fåglar av 10

1 angry bird
2 angry birds
/ K-Fog
 

På bilden: Killer Joe - Matthew McConaughey från filmen Killer Joe.

K-Fog Recenserar: The Watch.

Publicerad 2012-12-06 14:22:08 i Filmnytt, Komedi, Recensioner, Sci-Fi,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Akiva Schaffer, som gjort sig mest känd från sitt medverkande i TheLonelyIsland från Youtube, han har sedan dess medverkat och regisserat filmer som MacGruber, Hot shot och nu The Watch! Man kan även se han och hans vänner från TheLonelyIsland i en cameo i filmen. Huvudrollen spelas av Ben Stiller, känd från otroligt många filmer som tex. Meet the parents, Dodgeball, Starsky & Hutch och Tropic Thunder. Ben har vid sin sida Vince Vaughn, känd från Old School, Dodgeball, Wedding Crashers och många fler. Vi ser även Jonah Hill och Richard Ayode med flera. 3 stjärnor på IMDB och 4 på Rotten Tomatoes. The Watch sågs som ett misslyckande då den drog in mindre än hälften i pengar av sin budget, så förvänta er inte en uppföljare.

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Evan Trautwig, en man som älskar sin lilla stad Glenview. Han jobbar i en affär som heter Costco, han har en vacker fru och är ledare för några klubbar i staden.. Allt är som han vill ha det i sitt liv, tills något dödar nattvakten i hans affär Costco. Evan beslutar sig då att ta lagen i egna händer och bildar The Neighborhood Watch, varav 3 andra killar ansluter sig för att hjälpa till att hålla Glenview säkert, Bob, Franklin och Jamarcus, som inte bara blir hans arbetskamrater utan hans vänner. Så lyckas dessa 4 att rädda Glenview från vad det än är som dödar och tar folks skinn?

 

Mina tankar:
Inte så originel som man kan tro, men inte heller unik. Känns som att filmen ibland är för mycket av en komedi, den har liksom sina seriösa stunder och har en rätt seriös story, men ibland förstör själva grejen att det är en komedi med olämpliga skämt och en känsla av att det bara känns overkligt. En massa saker i filmen som skulle kunna ändrats till det bättre för att göra den här filmen mycket mer lyckad, men den var skön att titta på, ingen höjdare, men inte dålig. Man önskar oftast när man ser en sån här film att man ska få skratta lite eller rätt mycket, eller åtminstone få skratta, vilket jag alltid ser som ett minus när man förväntar sig få göra det men inte får.. Men som sagt, skön att titta på och man känner inte ånger, eller att det är slöseri på tid!

 

(SPOILER VARNING)
Att mördaren var en alien gjorde filmen i sig bättre och mindre originel, att den sedan var rätt lätt att lista ut när dom ger en alla ledtrådar, ett litet minus.. Men det är dock en komedi och inte en kriminalare. Komedin tog som sagt ut det seriösa och det skall ju inte vara så mycket seriöst i en komedi, men ibland klantade filmen till det. Den försökte ha sina seriösa stunder och sin lilla spin med att Evan var steril, men gjorde det på ett skämtsamt viss, som inte riktigt gynna filmen. Samma när dom är under ett livsfarligt alien hot att faktiskt riskera sina liv osv. Då kändes inte riktigt massa oseriösa skämt lägliga, för det tar bort realismen. Det är dock en komedi, men om det siktar efter att vara en fullskalig komedi, ta bort känslan av dom seriösa stunderna annars känns det bara löjligt. Dom överdrev vissa saker för mycket, karaktärerna var ytliga och väldigt fast i sina karaktärsdrag från början, som tex Bob. Jag tyckte Bob var en jobbig karaktär, visst man kanske gillar honom lite, alla har sina stunder, men han var bara för skrikig och jobbig, dock var sidspåret med hans dotter anledningen varför man gillade honom mot slutet. Jag måste dock säga att animationen på alla aliens var riktigt tuff, bra gjord och dom var riktigt coola, synd att dom slösa bort dom till en sån här film..

 

Slutsatts och poäng:
Skön film, kunde varit bättre än den var men den hade sina stunder och ett hyfsat upplägg. En rätt typisk komedifilm som siktar efter att vara riktigt rolig, men inte riktigt lyckas och bara blir för mycket. Inte en film jag skulle ta som förstahandsval i något läge, inte någon man lägger på minnet, men en skön film att se ifall man har tråkigt. Inte hysteriskt rolig eller så, men kanske är det för någon annan, inte min smak av humor i alla fall. Den får en lagom poäng mot positiv inriktining och inte negativ!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 6 Fåglar av 10.

/ K-Fog

 

På bilden: Evan - Ben Stiller, Bob - Vince Vaughn, Franklin - Jonah Hill och Jamarcus - Richard Ayoade i från filmen The Watch.

Filmnyheter: Fun fact om Mio min Mio.

Publicerad 2012-12-05 16:48:37 i Filmnytt,

Nästan alla borde väl känna igen Mio min Mio ifrån när ni var små?
Ni vet, Astrid Lindgren boken och filmen som alla tyckte var så läskig. Jag minns i alla fall filmen, den var väl ingen film man såg på allt för ofta för man tyckte den var lite läskig med riddar Kato och hans hjärta av sten.
 
Även om man inte tyckte riddar Kato var läskig så finns det något många än idag inte vet om Mio min Mio och riddar Kato, som jag tänkte berätta för er nu, om ni nu inte visste det redan!
 
Till att börja med är Mio min Mio en Sovjetisk-Svensk-Norsk-Brittisk fantasy/ äventyrsfilm från 1987 som är regisserad av Vladimir Grammatikov. Baserad på Astrid Lindgrens berättelser. Huvud karaktären som spelar Mio eller Bosse som han också heter, är Nick Pickard och är en brittisk skådespelare.
 
På bilden har vi Nick Pickard som spelar Mio och gissa vem som är till höger om honom!
 
I rollen som Jum-Jum/ Benke så har vi vår alldeles egna Batman!
Ja ta en noga titt på bilden så kanske ni känner igen den unge Christian Bale!
 
Känner ni igen honom nu då? ;)
 
Christian Bale började sin karriär som väldigt ung. Idag känner vi mest igen honom från Nolans Batman trilogi som tog världen med storm. Där spelar Bale superhjälten och miljardären Bruce Wayne/ Batman, men vi får inte glömma att han började sin karriär som Benke, i Astrid Lindgrens äventyrsfilm ;)
 
Men inte nog med det.. Det var inte den enda kändisen som gömmer sig i den filmen
om ni kommer ihåg Kato lika bra som jag gör, vet ni då vem det var som spelade Kato?
Om inte, låt mig påminna er lite!
 
Här har ni en bild på Kato. Känner ni igen honom?
Han är väldigt känd, så ni borde känna igen honom..
 
Om jag gör så här då.. Jag visar en bild på honom från en annan film..
 
Känner ni igen Sagan om Ringen karaktären?
Saruman är spelad av Christopher Lee och det är samma skådespelare som spelar Kato i filmen Mio min Mio, han har även spelat Count Dooku i Star Wars. Jag kan lika gärna göra en bild åt er..
 
Känner ni igen honom nu?
 
 
Det var bara en liten Fun Fact som jag tyckte ni skulle kunna få en liten "Jaha" upplevelse av
Det fick jag i alla fall när jag fick reda på detta för något år sedan..
Men det är ju inte direkt sådant man tänker på som ung.. Jag har stöt på folk som fortfarande trodde att Mio min Mio var en svensk film, vilket ni kanske kan gissa vid det här laget att det inte är.
 
Filmen heter Mio in the land of faraway på engelska.
Men vi känner igen den som
Mio Min Mio.
 
 
Ha det!
             / K-Fog

K-Fog Recenserar: Seeking A Friend For The End of The World.

Publicerad 2012-12-05 11:24:00 i 5 poängare, Drama, Filmnytt, Katastrof, Recensioner, Romantik,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Lorena Scafaria, mest känd för Nick and Norah's infinite playlist. I filmen har vi Steve Carell som vanligtvis gör komedifilmer, som tex Dinner for Schmucks och Crazy, stupid, love. Han gör alltid lika bra ifrån sig, han får även spela med snyggingen Keira Knighley, från tex Pirates of the Caribbean filmerna, pride and prejudice och King Arthur. Filmen har fått blandade betyg och kritik, från min synvikel skulle den lätt kunna ta hem priser, men kanske inte folks hjärtan, det är skillnad! Den har fått stjärnor på IMDB och 6,2 på Rotten Tomatoes. Hyfsade poäng!

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Jorden kommer gå under om 3 veckor
då en asteroid vid namn Matilda kommer förinta allt liv på jorden. Dodge Petersen, en kille vars liv är fullt av olycka och ånger förlorar sin fru och all mening medan alla andra gör det dom alltid har vilja göra, festa, mörda, ha sex och mycket mer. Dodge vill hellst vara själv, tror han i alla fall, tills han träffar hunden Sorry och den konstiga tjejen Penny Lockhart. Tillsammans drar de 3 iväg för att hitta de perfekta sättet att dö på och finner även lyckan tillsammans.

 

Mina tankar:
En rätt deprimerande film faktiskt, den ska väl vara rolig här och var men har bara den här deprimerande känslan hela tiden som ligger över filmen och kväver alla andra stunder.. Visst är den fin och har ett djup man inte hittar i många filmer då konceptet är rätt unikt, men man vet ju att dom kommer dö, vilket också är meningen med filmen.. Det är bara det att, utan att man tänker på det så mycket drar det ner stämningen och meningen med filmen. Den har sina bra stunder och jag tyckte den var fin, men inte så bra om man nu ska säga att fin och bra inte är samma sak utan att jag ger den respekt för den är fin, men den är inte så bra, så den hamnar på en väldigt neutral nivå i mina ögon. Bra skådisar och en söt hund, bra upplägg, story och några känsliga stunder!

 

Slutsatts och poäng:
Den får en neutral poäng då själva filmen kändes så neutral i sig. Den är dock bra, ingen jag skulle vilja se igen, inte för den är dålig men bara rätt tråkig och inte bra på det sättet.. Men den kanske kan ge en tankeställare eller två, den har mer djup i sig än man kanske ser första gången ;)

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 5 Fåglar av 10

/ K-Fog
 
På Bilden: Dodge Petersen - Steve Carell och Penny Lockhart - Keira Knightley från filmen Seeking a friend for the end of the world.

K-Fog Recenserar: The Vow.

Publicerad 2012-12-04 15:47:31 i 5 - 10, Drama, Filmnytt, Recensioner, Romantik,

Baserad på verkliga händelser, vilket gör The Vow ännu bättre!
 
Om filmen:
Filmen är regisserad av Micheal Sucsy som har regisserat Grey Gardens. Filmens titel på svenska är "Älska mig igen" ifall någon känner igen den bättre så.. Filmen har tjejernas favorit Channing Tatum så tjejerna borde åtmistone bli glada. Channing Tatum gör ett strålande jobb, bra skådis. Hans motpartner är Rachel McAdams, från Mean Girls, The Notebook, Red Eye och Midnight in Paris. Vi har även Jessica Lange, Sam Neill, Jessica McNamee, Wendy Crewson, Scott Speedman och Dillon Casey. Så många bra skådisar i en av 2012's bästa kärleksfilmer (enligt mig), då resterande kritiker var väldigt snåla med poäng, till exempel fick The Vow  stjärna på IMDB och 4.9 på Rotten Tomatoes.

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Som sagt är den baserad på sanna historier, vilket betyder att dom inte kan göra vad som helst i filmen utan måste hålla sig så sanningsenligt som möjligt. Den handlar i alla fall om det gifta paret Leo och Paige. Dom är otroligt lyckliga tillsammans, tills en hemsk sak händer. Dom är med i en bilolycka och Paige förlorar minnet, allt hon minns är från flera år tillbaka. I Leos kamp att få Paige att få tillbaka minnet och kärleken till honom har vi en otrolig historia och en grymt bra film!

Mina tankar:
Filmen var faktiskt otroligt bra! Jag blev posetivt överaskad, även fast jag hade hört att den var bra trodde jag inte att den skulle vara något för mig. Den har mer än bara kärlek, den har en djup kamp om något som inte bara handlar om ett par som finner kärleken. Det handlar om den rätta kärleken, om ödet och om sann kärlek. Det kanske verkar som en hel del fjolliga saker för er matcho killar som helst vill se action och om så är fallet, se en annan film. För oss som dock gillar lite djup, lite kärlek och lite mening i en film, då är den här nära perfekt. Att den är baserad på sanna händelser gör den dock väldigt mycket bättre och det var något jag tänkte på genom hela filmen, att något sådant verkligen har hänt (i alla fall liknande), det är jäkligt coolt! Det som ger den otroliga minus är regissörens jobb, att inte riktigt fånga mig som tittar på filmen, då jag inte var med till 100 hela tiden.. Jäkligt synd! Bra film dock, som jag gärna föreslår att ni ser! :)

Slutsatts och poäng:
Den är riktigt riktigt bra och får därför ett riktigt högt poäng, dom som tycker den borde ha högre, till er säger jag såhär: Filmen har sina riktigt bra delar, men några delar där man verkligen tänker "det här är tråkigt" och det händer inte så mycket. Den är nog inte för alla, som många kärleksfilmer.. Men den förtjänar ändå ett toppbetyg!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 8 Fåglar av 10

/ K-Fog
 
 
På Bilden: Leo Collins - Channing Tatum och Paige Collins - Rachel McAdams från filmen The Vow.

Filmnyheter: Looper extra!

Publicerad 2012-12-03 18:51:59 i Filmnytt,

Looper extra, hur Joseph Gordon-Levitt blev Bruce Willis
 
Recenserade filmen Looper tidigare idag så tänkte jag skulle ge er lite bilder på förvandlingen Joseph Gordon-Levitt gick igenom när han blev en ung Bruce Willis. Då han spelar en ung version av karaktärern Bruce Willis spelar i filmen så ville skaparna bakom Looper få det att se relativt realistiskt ut, vilket dom lyckades riktigt bra med!
 
Till Vänster har vi Joseph Gordon-Levitt utan smink
till höger med smink och så han ser ut i filmen Looper.
 
Det är kanske inte en så stor förändring såhär på rak hand, men det gör mycket för filmen!
 
 
På bilden till vänster har vi en ung Bruce Willis stilig som få
och på höger har vi en sminkad Joseph Gordon-Levitt.
 
Det kanske inte var så likt i alla fall? Det är en hel del dom gjort rätt men det ser inte riktigt ut som honom ändå.. Men det är där skaparna har tänkt steget längre än oss, då vi gärna jämför med den unga Bruce. Eftersom vi ser den gamla versionen av Bruce Willis i filmen Looper så behövde dom inte eftersträva att få Joseph att se ut som orginalet av den unge Bruce, utan dom riktade mer in på att efterlikna dragen som den äldre Bruce har och göra dom karaktärsdragen mer lika på Joseph och Bruce, vilket skapar en illusion av att dom är väldigt lika varandra!
 
Utan smink är dom inte speciellt lika varandra som ni kanske ser!
 
Hur dom nu gjorde dom så lika i filmen beror mycket på många lager av smink och många smarta människor som tänkt efter, rätt vinklar, rätt karaktärsdrag och en otroligt duktig skådespelare, Joseph Gordon-Levitt!
 
Men som ni ser så gör sminket det mycket mer likt den gamla versionen och inte den unga!
 
Om man nu bara tillåter fantasin att jobba lite :)
 
 
Som Bruce själv sa under inspelningen fanns det några stunder då han tyckte det nästan blev lite läskigt och erkände att det faktiskt var väldigt likt honom som ung, han gav även Joseph Gordon-Levitt en komplimang som gjorde timmarna han la på att träna sig till att likna Bruce, förhoppningsvis var värt det då Bruce hade komplimerat Joseph Gordon-Levitt som en otroligt talangfull skådespelare, något skådespelare emellan tar som en väldigt bra komplimang.
 
Se Looper om ni vill se dom här två stjärnorna i action!

/ K-Fog

K-Fog Recenserar: Looper.

Publicerad 2012-12-03 14:23:43 i 5 - 10, Action, Drama, Filmnytt, Recensioner, Sci-Fi, Övernaturligt,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Rian Johnson, som även regisserat Brick och The Brothers Bloom. Omsminkad och förvandlad till en ung Bruce Willis har vi Joseph Gordon-Levitt som tar hem priset i den här filmen, Joseph har varit med i Inception, 50/50 och The Dark Knight Rises. Han är en grym skådespelar som i den här filmen sminkas om för att se ut som en ung Bruce Willis, vilket han även gör och gör sjukt bra! Så Bruce Willis är självklart med i filmen, han är känd från Die Hard och många, många fler! Han är en av mina favorit skådespelare och det är skönt att se han över 57 och fortfarande lika grym som alltid! Vi har även Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Jeff Daniels, Pierce Gagnon, Xu Qing och Tracie Thoms. Bra skådisar, grymt manus, gryma scener, grym film! Den har fått hela 4 stjärnor på IMDB och 8.1 på Rotten Tomatoes. En av de bästa filmerna jag sett på länge!

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Loopern Joe Simmons, en Looper är någon som dödar folk från framtiden och får pengar för det. Om några år är det möjligt med tidsresor, dock är det förbjudet! Så alla som kommer tillbaka i tiden från framtiden blir skjutna av så kallade Loopers. När Joe en dag får höra om en kille som kallas "The Rainmaker" som skickar alla Loopers framtida jag tillbaka i tiden för att bli dödade möts Joe med sig själv 30 år fram i tiden, båda på varsin sida med vapen riktade mot varandra i en kamp om två olika framtider!

 

Mina tankar:
Snurrig handling och man förstod kanske inte allt som man ville förstå, man försökte liksom tänka efter och lösa alla gåtor.. Vilket var ovanligt svårt! Så det är ett stort plus faktiskt! Att man inte kunde lista ut vad som skulle hända innan det gjorde det, vilket jag brukar bli besviken när jag gör.. Men jag märkte en sak när jag såg filmen, ungefär när jag hade sett till mitten, då tänkte jag efter och märkte att jag inte visste vad huvudkaraktären ens hette.. Det var lite konstigt! Vet inte om det beror på att jag inte var uppmärksam eller om det var storyn i filmen som inte funkade så att man la det på minnet, men det kom ikapp en och filmen var skitbra! Riktigt häftig och rätt unik historia, något som dom gjort så grymt bra, med snygga effekter och snygga scener. Dom har även gjort Joseph Gordon-Levitt till en ung Bruce Willis, något som gjorde allt så mycket bättre! Något jag hoppas dom får priser för! Så se filmen! Jag älskar Bruce Willis, så två Bruce, kan det bli bättre?! Se den! :D

 

(SPOILER VARNING)
Jag gillade filmen, verkligen, bara en liten sak.. Världens mest irriterande barn som fick rollen som The Rainmaker! Grym barnskådis, riktigt övertygande och så.. Men hans karaktär var bara sååå jävla irriterande! Haha om ni ser filmen så kommer ni nog förstå! Men men, sånt får man bara förbise! Det var snyggt det där med att allt som hände den yngre versionen hände med den äldre, som ärr och liknande! En otäck scen när snubben börjar förlora kroppsdelar.. Men den var snyggt gjord så det ger filmen bara plus! Många plus i den här filmen :D ogillade och gillade slutet, det var ett sådär fint slut, ett sånt slut som är lite djupare än bara ett lyckligt slut.. Men gillade inte att man inte fick veta vad som händer med barnet och mamman, man vet ju inte om Joe dog i onödan eller inte.. Fast antagligen inte, men ändå! Dom kunde visat något mer liksom..

 

Slutsatts och poäng:

Tänkte ge filmen 9 fåglar.. Men tittade igenom filmerna som jag gett 9 och känner inte att den hör hemma där! Den är sjukt bra men inte som dom andra som har 9, dom är liksom.. Ja om 10 är det bästa jag kan tänka mig och 9 är strax efter.. Det här är inte det bästa jag kan tänka mig, även fast jag älska filmen hade den inte riktigt "det där", det som gör den till att jag tveklöst sätter högsta betyg! Brukar ta det som först känns rätt, kanske ändra om jag tänker efter, men det jag brukar tänka på först när filmen är klar, brukar vara rätt! Men den får ändå ett av de högsta betygen! För den förtjänar det!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 8 på gränsen till 9:e Fåglar av 10!
Lite svårt att bestämma mig..

/ K-Fog
 
 
 
På Bilden: Joe Simmons - Bruce Willis och Joe Simmons - Joseph Gordon-Levitt från filmen Looper.

Om

Min profilbild

K-Fog

Älskar film och vill gärna dela med mig av vad jag tycker och tänker! Men ta inte mitt ord för det, se filmen själv och bilda en egen uppfattning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela