K-FOG RECENSERAR

Filmrecensioner, Filmnyheter, Trailers och mycket mer.

Allt från 1 till 10.

K-Fog Recenserar: The Watch.

Publicerad 2012-12-06 14:22:08 i Filmnytt, Komedi, Recensioner, Sci-Fi,

Om filmen:
Filmen är regisserad av Akiva Schaffer, som gjort sig mest känd från sitt medverkande i TheLonelyIsland från Youtube, han har sedan dess medverkat och regisserat filmer som MacGruber, Hot shot och nu The Watch! Man kan även se han och hans vänner från TheLonelyIsland i en cameo i filmen. Huvudrollen spelas av Ben Stiller, känd från otroligt många filmer som tex. Meet the parents, Dodgeball, Starsky & Hutch och Tropic Thunder. Ben har vid sin sida Vince Vaughn, känd från Old School, Dodgeball, Wedding Crashers och många fler. Vi ser även Jonah Hill och Richard Ayode med flera. 3 stjärnor på IMDB och 4 på Rotten Tomatoes. The Watch sågs som ett misslyckande då den drog in mindre än hälften i pengar av sin budget, så förvänta er inte en uppföljare.

 

Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar om Evan Trautwig, en man som älskar sin lilla stad Glenview. Han jobbar i en affär som heter Costco, han har en vacker fru och är ledare för några klubbar i staden.. Allt är som han vill ha det i sitt liv, tills något dödar nattvakten i hans affär Costco. Evan beslutar sig då att ta lagen i egna händer och bildar The Neighborhood Watch, varav 3 andra killar ansluter sig för att hjälpa till att hålla Glenview säkert, Bob, Franklin och Jamarcus, som inte bara blir hans arbetskamrater utan hans vänner. Så lyckas dessa 4 att rädda Glenview från vad det än är som dödar och tar folks skinn?

 

Mina tankar:
Inte så originel som man kan tro, men inte heller unik. Känns som att filmen ibland är för mycket av en komedi, den har liksom sina seriösa stunder och har en rätt seriös story, men ibland förstör själva grejen att det är en komedi med olämpliga skämt och en känsla av att det bara känns overkligt. En massa saker i filmen som skulle kunna ändrats till det bättre för att göra den här filmen mycket mer lyckad, men den var skön att titta på, ingen höjdare, men inte dålig. Man önskar oftast när man ser en sån här film att man ska få skratta lite eller rätt mycket, eller åtminstone få skratta, vilket jag alltid ser som ett minus när man förväntar sig få göra det men inte får.. Men som sagt, skön att titta på och man känner inte ånger, eller att det är slöseri på tid!

 

(SPOILER VARNING)
Att mördaren var en alien gjorde filmen i sig bättre och mindre originel, att den sedan var rätt lätt att lista ut när dom ger en alla ledtrådar, ett litet minus.. Men det är dock en komedi och inte en kriminalare. Komedin tog som sagt ut det seriösa och det skall ju inte vara så mycket seriöst i en komedi, men ibland klantade filmen till det. Den försökte ha sina seriösa stunder och sin lilla spin med att Evan var steril, men gjorde det på ett skämtsamt viss, som inte riktigt gynna filmen. Samma när dom är under ett livsfarligt alien hot att faktiskt riskera sina liv osv. Då kändes inte riktigt massa oseriösa skämt lägliga, för det tar bort realismen. Det är dock en komedi, men om det siktar efter att vara en fullskalig komedi, ta bort känslan av dom seriösa stunderna annars känns det bara löjligt. Dom överdrev vissa saker för mycket, karaktärerna var ytliga och väldigt fast i sina karaktärsdrag från början, som tex Bob. Jag tyckte Bob var en jobbig karaktär, visst man kanske gillar honom lite, alla har sina stunder, men han var bara för skrikig och jobbig, dock var sidspåret med hans dotter anledningen varför man gillade honom mot slutet. Jag måste dock säga att animationen på alla aliens var riktigt tuff, bra gjord och dom var riktigt coola, synd att dom slösa bort dom till en sån här film..

 

Slutsatts och poäng:
Skön film, kunde varit bättre än den var men den hade sina stunder och ett hyfsat upplägg. En rätt typisk komedifilm som siktar efter att vara riktigt rolig, men inte riktigt lyckas och bara blir för mycket. Inte en film jag skulle ta som förstahandsval i något läge, inte någon man lägger på minnet, men en skön film att se ifall man har tråkigt. Inte hysteriskt rolig eller så, men kanske är det för någon annan, inte min smak av humor i alla fall. Den får en lagom poäng mot positiv inriktining och inte negativ!

 

Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!

 

Filmen får 6 Fåglar av 10.

/ K-Fog

 

På bilden: Evan - Ben Stiller, Bob - Vince Vaughn, Franklin - Jonah Hill och Jamarcus - Richard Ayoade i från filmen The Watch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

K-Fog

Älskar film och vill gärna dela med mig av vad jag tycker och tänker! Men ta inte mitt ord för det, se filmen själv och bilda en egen uppfattning.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela