K-FOG RECENSERAR

Filmrecensioner, Filmnyheter, Trailers och mycket mer.

Allt från 1 till 10.

K-Fog Recenserar: Valhalla Rising.

Publicerad 2012-10-28 21:33:00 i 1 - 5, Action, Filmnytt, Recensioner, Skräck,

För att börja med recenserandet har vi Valhalla Rising!
 
Om filmen:
Detta är en film regisserad av Nicolas Winding Refn, en dansk regissör som är mest känd för att ha regisserat filmer som Bronson och Drive. Varav Drive har fått väldigt bra kritik från publik. Filmen är filmad i Scottland och har skådespelare som Mads Mikkelsen, han som spelar den onde skurken Le Chiffre i 2006 versionen av Casino Royale. Mads spelar i denna film huvudpersonen One-Eye tillsammans med karaktärer som Maarten Stevenson, som den lille killen The Boy, Ewan Stewart som The General. Filmen fick bra kritik och har tagits emot bra av publik, med 3 stjärnor på IMDB och 6.5 på Rotten Tomatoes så måste jag bara fråga "Hur i hela helvete har den fått så bra kritik??".
 
Handling:
(Kortfattat och med så få spoilers som möjligt)
Filmen handlar då om One-Eye, en "viking" som aldrig talar, har ett öga och hålls fången för att kämpa mot andra fångar. Han kommer tillslut loss från sin fångskap och visar sig vara en skoningslös mördare. De han inte dödar är den lille pojken "The Boy" som beslutar sig för att följa efter One-Eye. De hamnar med en grupp påväg mot "The holy land" eller Jerusalem och äventyret är igång..
 
Mina tankar:
Ni vet redan att jag tycker filmen är skit så nu ska jag berätta varför jag tycker denna filmen mycket väl kan vara den värsta filmen jag sett. Många säger att det finns mycket djup i filmen, och visst kan jag se det, jag förstår de som säger att det finns mycket bakomliggande som man skall tänka på osv. Det jag dock inte kan förstå är hur detta kan göra filmen det minsta lilla bättre(?). Till att börja med, huvudpersonen säger aldrig något, det hade funkat för mig om det inte gjorde att filmen blir väldigt tyst väldigt länge, då nästan ingen annan pratar heller. Namnen på karaktärerna kan ni ta en snabb titt på och förstå att detta är inte en film som bryr sig speciellt mycket om karaktärerna, förutom One-Eye och The Boy, men utan namn så får man ingen koppling med dem, ingen samhörighet och bryr sig inte alls om deras utveckling eller inte. Den var tyst, tråkigt, lång och bara dryg. Karaktärerna var dumma och vissa saker som hände förstod man inte riktigt meningen med, saker som bara kändes onödiga.
 
(SPOILER VARNING)
Några gånger under filmens gång dök det upp en man som pekade mot kameran, han kändes bara konstig och osamanhängande, det enda han gjorde var att skapa skämt mellan mig och mina vänner när vi såg på filmen. Under filmen satt sig huvudpersonerna med fler i en båt för att ta sig till Jerusalem och nästan alla scener efter att dom satt sig på båten var helt, nästan svåra att förklara. Till att börja med är dom på båten alldeles för länge, dom dricker havsvattnet, blir sjuka osv. För att sedan upptäcka att dom är i en sjö och blir chockade över detta när dom ser att de inte är Jerusalem de är i utan att de är omringade av skog. Detta leder i sin tur till det enda logiska, dom tror självklart att One-Eye tagit dem till helvetet. Sedan kommer bara scener när män ligger i lera och våldtar varandra, andra blir deppiga eller gör något annat konstigt. Och till filmens slut, där One-Eye blir slagen till döds av ett gäng infödingsliknande karaktärer och The Boy blir lämnad ensam, följt av bilder på den fina naturen i Scottland..
 
Slutsatts och poäng:
Filmen kan ses av folk som vill finna djupet och tänka efter vad filmen handlar om, den kan ses som konst och jag kan förstå att man kan se en film i detta syfte. Men när det kommer till underhållning är den här filmen under inga omständigheter värd att titta på. Slösa alltså inte er tid på den ifall ni som jag blir lurade av namnet och filmens beskrivning, som kan låta väldigt intressant. Filmen är alltså i mitt anseende skit, inget emot skaparna av filmen, men snälla..
 
Detta var min åsikt, om ni vill motbevisa mig får ni se filmen själv.
Skapa er egen åsikt och berätta för mig varför jag har fel i så fall!
 
Filmen får 1 Fågel av 10
(och det blir en Angry bird för att jag är arg att filmen var dålig)
/ K-Fog
 
 
 
På bilden: One-Eye från Valhalla Rising. Bild från filmen.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-29 03:40:32

Goodie goodie :) <3

Svar: Låter som att någon gillade min recension! :)
K-Fog

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

K-Fog

Älskar film och vill gärna dela med mig av vad jag tycker och tänker! Men ta inte mitt ord för det, se filmen själv och bilda en egen uppfattning.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela